Dorotheea Petre și Dragoș Bucurenci sunt cele două personalități care se alătură susținătorilor filmului-eveniment PINA.

Singura actriță din România premiată la Cannes, Dorotheea Petre, provoacă publicul să vadă fenomenul cinematografic al anului: filmul PINA în regia lui Wim Wenders.  Cu o atitudine îndrăzneață și încrezătoare, Dorotheea Petre se alătură celor care au acceptat să susțină campania “Tu ce faci din 9 septembrie?”.

Clipul cu Dorotheea Petre poate fi văzut aici:

Dorotheea Petre este singura actriță din România care a câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare în cadrul secțiunii Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes. A jucat în numeroase producții românești dar și internaționale, pentru care a fost recompensată cu premii la Festivalul de Film Transilvania, Premiile Gopo, Festivalul Mannheim-Heidelberg și nu numai.

În filmul „The Whistleblower”, Dorotheea Petre a jucat alături de actrițele Monica Belluci și Rachel Weisz.

Pentru Dragoș Bucurenci, unul din cei mai cunoscuți bloggeri și activiști, cel mai mare regret de la TIFF este acela că nu a văzut filmul PINA. Președintele Asociației MaiMultVerde susține că nu va rata premiera în cinematografe a celui mai așteptat film al anului. PINA a avut avanpremiera națională la Festivalul de Film Transilvania, unde a rulat cu casa închisă și s-a clasat printre primele lungmetraje în preferințele publicului.

Clipul cu Dragoș Bucurenci poate fi văzut aici:  http://www.youtube.com/watch?v=T_e6vcYLVR4

Dragoș Bucurenci este unul dintre cei mai cunoscuți activiști și bloggeri din România. În ultimii trei ani a condus Asociația MaiMultVerde dar de-a lungul timpului a lucrat și pentru alte organizații non-profit precum Salvați Copiii, British Council și Salvați Delta.

De la debutul său la 17 ani în presa scrisă, Dragoș Bucurenci a colaborat cu numeroase publicații și a moderat emisiuni pentru mai multe posturi de televiziune. Activitatea sa a fost recunoscută prin premiile ce i-au oferite, printre care Premiul Omul Verde acordat de Revista InfoEuropa și Premiul România din suflete decernat pe 1 decembrie de Televiziunea Română.  Dragoș Bucurenci va urma un MBA la Graduate Business School a Universității Stanford.

În urmă cu trei săptămâni, Parada Film a inițiat o campanie de promovare neconvențională prin care a reușit să angreneze diferite personalități din showbiz, media și cultură în susținerea filmului PINA de Wim Wenders. Filmat în 3D cu trupa de dans Tanztheater Wuppertal, lungmetrajul ilustrează ameţitoarea şi inimitabila artă a marii coregrafe Pina Bausch, care a murit în vara lui 2009.

Trailerul oficial al filmului poate fi văzut accesând linkul: http://www.youtube.com/watch?v=XVM0WYStZiQ

Filmul este prezentat de: Radio ZU și Cocor Store.

Susținut de: Gazeta Sporturilor, Goethe Institut, German Films, Programul MEDIA al Uniunii Europene, Centrul Național al Dansului, Cărtureşti, X-Scape Media, Pas Boutique

Recomandat: Cinemagia.

Parteneri media: Cocor Media Channel, Beau Monde, 24 FUN, Decât O Revistă, Paginademedia.ro, Filmreporter.ro, Feeder.ro, gsp.ro, Hypestreet.ro, Modernism.ro