Comunicat de Presa Agentia de PR Defeses Fine Arts Madrid


Un nou centru cultural romanesc se va deschide la Madrid

Capitala Spaniei va cunoaste, incepand cu anul 2012, un nou centru cultural, dedicat promovarii culturii romane. Este vorba de un spatiu multifunctional, situat in centrul Madridului.

Cu o suprafata de aproape 600 m²,  Jardines Niram (Gradinile Niram, in  traducere)  vor cuprinde si un mic parc, unde publicul se va putea delecta cu spectacole, concerte si chiar expozitii de arta in aer liber. Proiectul este initiat de promotorul cultural Antonio Calderon de Jesus si artistul plastic roman Romeo Niram (fondatorul Editurii si al Spatiului Niram din Madrid).

Noul spatiu este conceput ca o structura dinamica, ce va cuprinde un Centru Cultural, Galeria de Arta Calderon de Jesus, dedicata artistilor consacrati si Galeria Nicole Blanco, care va promova artistii tineri, la inceput de drum, o zona destinata copiilor, un magazin de obiecte de arta si bijuterii, o zona cu scena pentru spectacole si una de bar-restaurant.

Antonio Calderon de Jesus a declarat ca “punctul de interes al Centrului va fi latura pedagogica. Pe langa organizarea a diverse evenimente culturale, de la expozitii la lansari de carte, teatru, muzica, se vor organiza activitati speciale pentru tineret si copii, cercuri de Pictura, Desen, Fotografie, etc. Educatia plastica este destul de ignorata in programul scolar si, din punctul nostru de vedere, esentiala pentru dezvoltarea copilului. La Centrul nostru, copiii vor avea parte de o zona special amenajata unde vor putea imbina joaca si primii pasi in arta plastica, intr-un mod placut si atragator, in timp ce parintii se vor bucura in liniste de o expozitie sau vor asista la un concert.  Pe de alta parte, vor putea sa realizeze aceste activitati in aer liber, in mijlocul naturii si asta chiar in centrul Madridului, ceea ce presupune o atractie in plus atat pentru parinti cat si pentru copii. ”

Antonio Calderon de Jesus este galerist si consultant in arta, proprietarul a doua galerii in Madrid si initiatorul a numeroase proiecte de cooperare artistica internationala, in care a angrenat peste 1000 de artisti plastici, in special din Romania. Pentru eforturile sale de promovare, a fost recompensat atat in Spania cat si in Portugalia cu numeroase premii. Anul trecut, a primit si un premiu romanesc, in cadrul Galei Celebritatilor romano-spaniole.

Centrul Cultural va pune un accent deosebit pe promovarea artistilor romani, urmand linia inceputa  deja prin evenimentele de la Espacio Niram si de Calderon de Jesus cu amplul video-documentar “Arta Romaneasca”, ce cuprinde prezentari si interviuri cu artisti romani din principalele orase dar si din multe sate si orase mai mici din toata Romania. Antonio Calderon de Jesus declara ca unul din obiectivele principale ale acestui nou Centru este promovarea artistilor romani pe piata internationala de arta. “Dorim sa ii convingem pe acestia de posibilitatile de care dispunem si sa le oferim instrumentul prin care sa obtina recunoasterea creatiilor lor. Artistii romanii aduc un suflu nou in lumea artei. Principala calitate a artei romanesti sta in faptul ca nu este contaminata. Desi artistii romani se gasesc pe linia a ceea ce inseamna azi arta contemporana, ei au un stil unic, care combina contemporanul cu elemente din trecut. Aceasta unire face arta romaneasca foarte interesanta si dorim sa ii oferim promovarea si recunoasterea pe care le merita, intr-un spatiu elegant, central, de inalt nivel.”

Decoratia interioara a noului spatiu ii va apartine artistului plastic roman Bogdan Ater. “Viziunea mea este sa creez un spatiu luminos, unde statuile, marmura, obiectele de arta sa coexiste intr-o armonie desavarsita cu  verdele naturii.”

Se preconizeaza deschiderea noului spatiu la inceputul anului 2012.

Defeses Fine Arts PR Agency Madrid
Reprezentant “Jardines Niram”, “Galerias Calderon de Jesus”

http://www.youtube.com/watch?v=z8ROt-6FpW0