Holy Wars | Stephen Marshall | 2010 | 82’ | Documentar | Color

Miercuri, 3 august, ora 21.30. Noul Cinematograf al Regizorului Român. Intrarea liberă

Holy Wars” izbucnesc când credința pe care nu o păstrezi pentru tine devine teroare pentru ceilalți, când oamenii se îmbată cu certitudini și văd lumea în alb și negru, iar dialogul se frânge. De la 11 septembrie până la asasinarea lui Benazir Bhutto, documentarul lui Stephen Marshall urmărește drumurile a două personaje  – un misionar creștin și un fundamentalist islamic,  în peisaje ideologice ce par de neschimbat. Unul crede că problemele societății s-ar rezolva prin propagarea creștinismului în lumea întreagă, celălalt – prin aplicarea riguroasă a Shariei. Ambii cultivă mitul inocenței propriei religii și cred cu aroganță că Dumnezeul lor îi va apăra în războiul sfânt pe care îl au de purtat.

O confruntare directă va deschide calea spre reconciliere sau va grăbi apocalipsa?

Am ales acest film și pe fundalul unei profunde dezamăgiri în ceea ce privește proiectul de înălțare a Catedralei Mântuirii Neamului, ce costă poporul român 600 de milioane de euro. Câte școli, spitale sau centre de îngrijire am putea construi ?

Filmul face parte din proiectul ”SONAR”, dezvoltat de Ginger Group, care își propune să descopere oameni și idei, cu scopul de a alunga pasivitatea. Ginger Group crede și militează pentru o societate deschisă și atentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei, pentru libertatea de a ne face auziți și pentru posibilitatea de a reacționa liber atunci când drepturile fundamentale ne sunt încălcate.

Filmele din seria ”Sonar” vor fi difuzate din două în două săptămâni la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

În măsura în care vremea ne permite, filmele vor fi proiectate în aer liber.

Trailer: http://vimeo.com/13422152

Parteneri : Asociația Macondo, Harth Proiect Advertising

Parteneri media : Cărturești, FEEDER, Modernism, Veioza Arte, Tataia, b365

Pagina de Facebook a evenimentului.