La un an de la deschidere, numărul tinerilor artiști care expun în galeria online de artă a crescut de la 6 la 25

Galeria online de artă AtelierMix anunță că, la un an de la deschidere, peste 100 de lucrări ale artiștilor găzduiți au fost vândute în România, Franța și SUA, însumând o cifră de afaceri totală de 50.000 EUR. Galeria a fost fondată în iulie 2010 cu o comunitate formată din 6 artiști și a reușit să se extindă, astfel încât în prezent reprezintă 25 de tineri pictori.

Atelier Mix a pornit ca un proiect inovator de promovare a artiștilor români în mediul online.  Vizionarea și achiziționarea picturilor se desfășoară pe internet, proces care permite astfel iubitorilor de artă să analizeze comod orice lucrare expusă, având la dispoziție, în același timp, o prezentare a pictorului respectiv și a experienței sale în domeniul artei.

Pe lângă vizibilitatea online, AtelierMix a organizat pentru artiștii pe care îi reprezintă și o serie de vernisaje în Romania și în SUA. În luna mai, AtelierMix a organizat la Washington, cu ocazia EU Open House, un vernisaj prin care a prezentat publicului american 16 dintre artiștii galeriei, în cadrul unui eveniment cu aproximativ 3.500 de vizitatori într-o singură zi.

30 dintre tablourile expuse în SUA au fost prezentate și la București, în cadrul unui vernisaj special cu ocazia aniversării unui an de la deschiderea galeriei.

Vernisaj Washington organizat  de AtelierMix în mai 2011

Printre artiștii care expun în prezent în cadrul galeriei online se numără: Gina Ster, Marius Burhan, Lucian Lupu, Delia Călinescu, Jean Albu, Ovidiu Cloşca, Ruxandra Răileanu, Daniel Tufiș, Matei Enric, Claudiu Ciobanu, Cristian Gaşpar, Dragoş Burlacu, Sorana Tarus, Nectaria Radu, Irina Neacșu, Alexandru Lupșe.

“Ne-am propus promovarea artiștilor tineri din România atât în țară cât și la nivel internațional și suntem fericiți că, în ciuda unui context economic tulbure, am reușit să ne atingem aceste obiective. Am reușit acest lucru fără să renunțăm la standardele de calitate pe care ni le-am propus inițial, legate de originalitatea și autenticitatea lucrărilor”, declară Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

Vernisaj Marius Burhan organizat de AtelierMix în februarie 2011

Vizibilitatea pe care o galerie online o oferă artiștilor o concurează semnificativ pe cea oferită de spațiile de expunere tradiționale, potrivit Florianei Ionescu. Astfel, primul an a fost încheiat cu un total de 55.000 vizualizări pe site-ul ateliermix.ro.

Ca obiective pentru anul 2011, AtelierMix se va concentra pe creșterea cifrei de afaceri până la 300.000 EUR, printr-un focus pe sectorul de business, abordând mai multe segmente, în care intră fondurile de investiții în artă, marile corporații, segmentul imobiliar etc. Un pas important în atingerea acestui obiectiv îl reprezintă dezvoltarea echipei de colaboratori, odată cu formarea unei echipe de vânzări activă.

AtelierMix va continua campaniile de promovare și are un calendar cu evenimente lunare, organizate de galerie atât în mediul online cât și offline, menite să aducă arta contemporană mai aproape de publicul larg.

O preocupare constantă pentru galeria online de artă a fost și va rămâne organizarea de evenimente cu impact minim pentru mediu prin reducerea resurselor fizice necesare și utilizarea pe scară cât mai largă a mijloacelor moderne de comunicare și prezentare.

Despre AtelierMix:

AtelierMix.ro este o galerie online de artă, dedicată exclusiv artiştilor români cu viziune proprie, mod de exprimare autentic şi capabili de a crea artă cu potenţial de patrimoniu.

Scopul proiectului este să obţină vizibilitate naţională şi internaţională pentru artiştii români şi să promoveze accesul unui public cât mai larg la achiziţiile de obiecte de artă autentice.