Pe 16 iulie Fundatia Calea Victoriei va invita sa participati la un Atelier intensiv de Dans contemporan sustinut de coregrafa Andreea Novac.
Atelierul intensiv de dans contemporan (3 ore cu o pauza de 30 minute) abordeaza corpul ca pe un spatiu deschis, de explorat, un spatiu capabil sa surprinda si sa se surprinda, scapand rutinei si obisnuintelor cotidiene.

Prima parte a cursului este dedicata antrenamentului fizic – ce are drept scop constientizarea si sensibilizarea corpului, pregatindu-l pentru noi descoperiri.

In a doua parte a cursului, prin jocuri si improvizatii, concentrandu-ne pe spontaneitate si autenticitate, vom incerca sa ne deblocam propriile resorturi creative si sa ne dezvoltam capacitatea de a «vorbi» prin miscare.

Vom descoperi astfel calea catre o miscare creativa si profund personala, fundamentata in relaxare mentala si disponibilitate fizica, un mod de a fi implicat la modul absolut in ceea tot ceea ce ne inconjoara.

Biografie:
Andreea Novac s-a nascut in 1981. A studiat Psihologia la Universitatea București, iar in 2008 a absolvit UNATC, sectia Coregrafie. Intre 1999 – 2003 se ocupa de proiecte de cercetare in domeniul psihologiei si face practica de specialitate ca psiholog.

Din 2003, dupa ce intra la Facultatea de Teatru, trece printr-un numar important de stagii de pregatire si ateliere de dans contemporan. Studiaza cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, Marianne Bar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Stefanescu.

Din 2005 incepe sa creeze propriile piese: “Aici totul e diferit”, “Are you going with me?”, “B-26-Dans”, “Corp si anti – Corp”, “Aici, acum”, „Dance a playful body”, „Pretend we make you happy”. Din 2009 preda cursuri de dans contemporan in cadrul Centrului National al Dansului Bucuresti si la Fundatia Calea Victoriei.

Beneficiaza de burse si rezidente in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra miscarii la Napoli si pentru participare la festivalul de dans contemporan “Tanzimpulse” (Salzburg) si la atelierele “Impulstanz” (Viena). In 2006 – 2007 participa ca interpret in proiectul european “Migrant Body”.

Creeaza coregrafie pentru film si teatru.

Lector: Andreea Novac
Cost: 100 ron
Numar maxim persoane: 8

Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str Caimatei nr. 20, etaj 3
INSCRIERI LA [email protected]