Christinei Moldrickx (n. 1984) i-a fost decernată de către un juriu german rezidenţa la Palatul Mogoşoaia pe anul 2011, în cadrul schimbului de artişti ce se derulează între Bucureşti şi Duesseldorf în ultimii 5 ani.

Christine Moldrickx este un reprezentant al unei tendinţe post-minimaliste curente în arta tinerei generaţii din Europa occidentală. Lucrările sale, ieşite de sub presiunea minimalismului clasic, riguros, ferm şi inflexibil formalist, aduc în prim-plan structuri moi şi sisteme instabile, ansambluri în care fuziunile şi hibridizările mijloacelor nonconvenţionale produc surprinzătoare entităţi morfologice şi semantice, de genul seriei Pentru lipsa gravitaţiei, alcătuită din mai multe pulovere intens colorate, cu design la modă, dar croşetate cu grijă din fier, ca orice cămaşă de zale. Zale prea grele pentru trupuri prea uşoare, lucrarea Christinei Moldrickx ţinteşte spre imperativele contemporane uneori conflictuale ale frumosului şi subţirimii, ale protejării şi etalării.

La Bucureşti, Christine Moldrickx va expune la Galeria factor92, care îşi confirmă astfel angajamentul de deveni o platformă pe care se produc întîlniri cu arta internaţională, colaborînd acum cu Palatul Mogoşoaia şi cu Kulturamt Duesseldorf pentru realizarea unui eveniment remarcabil. Letters and este o expoziţie-obiect, un gard de hîrtie de mari dimensiuni (10 metri lungime), pe care artista îşi desfăşoară arsenalul pictural în constrîngerea auto-impusă a doar celor patru culori tipografice, CMYK. Pe structura discursului public mass-media al literelor (fundalul este alcătuit de o amplă friză de ziare locale şi globale, complet digerate însă în materia picturală), artista îşi desfăşoară, simultan, discursul intim, al scrierii plastice ca scrisoare personală, către prieteni, cunoscuţi, amici. Este o dualitate, o hibridizare şi o cosubstanţialitate între public şi privat, între propriu şi împrumutat.

O pictură de mari proporţii, apetisantă vizual şi provocatoare conceptual, Letters and este un gard de privit ridicat în miezul Galeriei factor92, şi care vă aşteaptă să vă sprijiniţi ochii de el începînd cu 05 iulie, ora 19.00.

Erwin Kessler

curator

Galeria factor92

Bd. Aviatorilor 92

www.galeriafactor92.com