Se apropie data limită pentru înscrieri în concursul “ACTziune pe scenă!”. 24 iunie este ultima zi în care doritorii pot trimite un material filmat, conţinȃnd un fragment relevant al piesei create, la adresa [email protected] Pe 26 iunie vor fi anunţaţi cei care vor intra în a doua etapă de selecţie, prezentarea piesei în faţa unui juriu profesionist, care va alege cȃştigătorii concursului. Aceştia vor merge la Amsterdam pentru a performa în cadrul Conferinţei Anuale GRSPSociety 2011.

Ediţia din acest an, o nouă provocare pentru artiştii la început de drum, pune în scenă un concurs de teatru adresat tinerilor de liceu şi facultate, actori neprofesionişti, pe o temă foarte actuală, implicarea civică. Din juriul care îi va evalua fac parte Marius Zarafescu din partea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Vlad Zamfirescu, actor la Teatrul Bulandra, Iulia Popovici din partea Observatorului Cultural şi Arina Răileanu, parte a echipei Atelier 4.

Atelier 4 şi-a propus să sensibilizeze generaţia tânără în ceea ce priveşte asumarea responsabilităţii pentru propria comunitate si de a sublinia că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Totodată, proiectul doreşte scoată în lumina reflectoarelor voluntariatul, ce înseamnă el pentru tineri şi ce noi căi de acţiune pot fi dezvoltate în acest domeniu.
Pornind de la tema mentionată , concurenţii trebuie să pregatească o piesă de teatru în care să prezinte ce înseamnă implicarea civică. Înscrierile se fac la adresa actziunepescena.wordpress.com, unde se găsesc şi alte detalii.
Câştigătorii, anunţaţi pe 2 iulie, vor fi invitaţi să joace la Amsterdam, în cadrul Conferinţei Anuale GRSPSociety 2011 – Proiect România 2020. Pentru că ne pasă. Rolul implicării civice în dezvoltarea României, urmând ca apoi să fie promovaţi şi în tară.

În anul 2010, Atelier 4 a organizat un vernisaj de pictură în urma unui concurs cu tema “Interpretarea Modernă a Tradiţiilor Româneşti”. Expoziţia a avut loc la Palatul Parlamentului, în cadrul celei de-a treia Conferinţe Anuale GRSPSociety din noiembrie 2010.
GRSPSociety este o organizaţie non-guvernamentală, independentă şi neafiliată politic, având peste 1300 de membri în peste 20 de ţări. Îşi propune să consolideze comunităţile de tineri români din străinătate prin dezvoltarea unei reţele internaţionale de organizaţii şi indivizi interesaţi să contribuie la modernizarea şi dezvoltarea României prin implicare civică şi profesionalism. Viziunea organizaţiei este o Românie democratică, europeană, conectată la mediul internaţional, competitivă şi justă, care să ofere oportunităţi egale de afirmare tuturor cetăţenilor ei indiferent de localizare, o Românie care să fie un jucător activ şi să aducă o valoare adăugată veritabilă pe scena internaţională.

Atelier 4
Str. Gina Patrichi, nr. 6, Sector 1
Bucureşti, România
[email protected]
www.grspsociety.org