Galeria de artă contemporană Recycle Nest propune un nou eveniment:expoziția artistei Mădălina Lazăr -Structură fragilă/ Breakable structure, curatoriată de Olivia Nițiș. Vernisajul va avea loc marți, 31 mai 2011, ora 18.00.

Pornind de la pictură, Mădălina Lazăr descoperă valențele colajului ca modalitate de expresie alternativă. Nu e un abandon al picturii, ci o rezolvare matură și rafinată a unor căutări estetice și conceptuale. Pătrundem, așadar, într-un context aparent arid, cu o spațialitate bine controlată, dincolo de rupturi și de câteva elemente din mediul uman concret, pentru că autoarea colajelor este interesată de un soi de recontextualizare suprematist-constructivistă. Preocuparea pentru redarea absenței rămâne o constantă în acest traseu coerent, în favoarea geometriei și a compoziției tridimensionale.

Dacă dezbaterile avangardiste erau adesea ancorate în ideologii politice de tip fascist sau bolșevic (în funcþie de spațiul cultural vizat), discursul Mădălinei Lazăr părăsește palierul ideologic și atinge mai degrabă dimensiunea proprie filozofiilor nihiliste, și acestea contemporane cu avangarda rusă. (Olivia Nițiș).

Expoziția va fi deschisă până în data de 30 iunie 2011.
RECYCLE NEST
BUCUREȘTI, STRADA ICOANEI 17
www.recyclenest.ro

MARTI,  MIERCURI, JOI, VINERI 17-21
SÂMBĂTĂ 13-21