Galeria Andreiana Mihail va invita vineri, 27 mai, ora 19,00, la vernisajul expozitiei “Lupta cu inertia” a artistului Matei Bejenaru.

„ Proiectele mele artistice, pe care le-as numi poetic situationiste, sunt rezultatul unui mod de gandire politic, cu o sensibilitate speciala fata de problemele sociale, fapt care ma inspira in practica mea artistica. Munca sub orice forma si rezultatele ei au fost intotdeauna un letimotiv al lucrarilor mele, indiferent daca e vorba fotografii, filme, performance-uri sau alte tipuri de actiuni. In familia mea, munca a fost singurul mijloc de a obtine ceva si tot ceea ce am realizat pana acum este rezultatul unei munci asidue, adesea extrem de dificile.(…)
Fiecare artist este responsabil pentru pozitia sa artistica afirmata. Unii artisti isi permit sa faca orice tip de arta, pentru ca mijloacele lor financiare sunt independente de productia artistica, productie care, apriori, nu trebuie valorificata. Si sistemul artei ajuta ca un asemenea tip de arta sa existe. In contextul romanesc, nu exista inca un mecanism structurat, iar artistii sunt atat imponderabili cat si infometati. Multi rezista in aceasta situatie doar cativa ani, dupa care renunta si se duc sa lucreze in publicitate sau media pentru a supravietui. In cazul celor care rezista si continua sa faca proiecte artistice necomerciale, utilizand uneori si tehnologia video sau digitala, cred ca este o atitudine politica foarte clara.” Fragmente din interviul Dan Lungu-Matei Bejenaru, Iasi, martie 2007.

Galeria Andreiana Mihail
Str. Vasile Alecsandri 16- Muzeul Storck
Bucuresti
www.andreianamihail.com