Marti, 12 aprilie, ora 19:00, la Centrul de Introspectie Vizuala

CAPETELE DIN SPATELE CAPETELOR
spectacol-lectura

cu: Alexandru Potocean
text: Mihaela Michailov, Alexandru Potocean, David Schwartz
sound: Catalin Rulea
regia: David Schwartz
documentare: Cinty Ionescu, Mihaela Michailov, David Schwartz

Ultimul eveniment in cadrul ARHIVEI „CAPETE INFIERBANTATE” 13-15 IUNIE 1990.

Transformarea unei arhive de documente in material dramaturgic pentru un spectacol presupune, automat, o selectie si o distributie a informatiilor in asa fel incat sa existe un cadru de perspective multiple. Operatia dramaturgica de filtrare a documentelor are la baza o gandire prin contrast si complementaritate a evenimentelor. Avem nevoie de cat mai multe raportari la complexul de incidente, pentru ca doar asa putem oferi o imagine stratificata a intamplarilor. Oricat de mult am incerca sa propunem o abordare din toate punctele de vedere, ne scapa mereu unul sau mai multe puncte si nu reusim sa facem destul de vizibile anumite detalii. Pana la urma, a documenta inseamna a construi un spatiu de vizibilitate pentru acele perspective care construiesc harta dinamica a unui eveniment. In aceasta harta, cateva trasee raman mereu nereprezentate.

Procesul de selectie a materialelor pentru „CAPETE INFIERBANTATE” a fost extrem de dificil.
Am revenit de multe ori asupra interviurilor alese si le-am rediscutat rolul factual si dramaturgic in interiorul textului. Tocmai de aceea propunem trei monoloage post-spectacol, in care veti putea urmari trei abordari care aduc tipuri de pozitionare necesare in contextul evenimentelor din 13-15 iunie 1990.

In parteneriat cu: UAP, Biblioteca Alternativa, Centrul National al Dansului Bucuresti

Parteneri media: Zeppelin, Arhitext, Critic Atac, Revista 22, IglooMedia, Radio Romania Cultural, Sapte Seri, Zile si nopti, 9am.ro, WebPR.ro, hipmag.ro, modernism.ro, studentie.ro, veiozaarte.ro, artboom.ro, neaparat.ro, metropotam.ro, artactmagazine.ro, revista Arte si Meserii, gingergroup.ro, artclue.ro, TATAIA, stiupecineva.ro.

Informatii:
Centrul de Introspectie Vizuala
Str. Biserica Enei nr.16, Sector 1
Bucuresti (zona Universitate, langa Facultatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”)
[email protected]
http://www.pplus4.ro/

Contact:
Roxana Danaila  [email protected] 0748 030 766