Ai văzut deja Bucureștiul cu alți ochi? Asta înseamnă că ai vizitat și interacționat cu orașul virtual care se construiește pe platforma Bucharest by Hand www.bucharestbyhand.ro. Îți spunem că există deja peste 5.000 de bucureșteni în online care experimentează capitala prin eseu, fotografie, sunete și artă digitală. Chiar dacă ai spus o poveste sau ai încărcat o poză, continuă să privești altfel orașul. Așteptăm în continuare creațiile tale și, curaj, mai sunt de descoperit 6 lucrări ale băieților Dragoș, Alex, Yvat și Noper.

Pentru cei care au salvat doar tab-ul www.bucharestbyhand.ro și nu au apucat să exploreze pe îndelete, le amintim că există două moduri de a contribui la comunitatea celor care experimentează Bucureștiul. Unul este să încarci propria creație pe hartă (fotografie, eseu, sunet sau artă digitală). Cel de-al doilea mod este să te aventurezi în a descoperi locurile care i-au inspirat pe pionierii Dragoş Bucurenci (eseu), Alex Gâlmeanu (fotografie), Yvat (sunet) și Noper (artă digitală).

Cama - Lacul Morii, Aceasta oaza de natura ar putea fi extraordinara. Lacul are si o insula si un drumeag numai bun de facut un off road cu bicicleta. Dar pana acolo te mananca gunoaiele, cainii si golanii. Pacat! Acum 20 de ani, cand veneam in vizita la rude, locurile aratau altfel…

Florinp - Piata Unirii, In plina vara, pe terasa parcarii

Amaranta - Mara lui Assan, Uitata de toti, nu si de soare

Acum că suntem vecini în capitala virtuală, vă împărtășim și noi ce ne-a atras atenția: fotografiile din zonele periferice ale orașului, cum ar fi Moara lui Assan sau Lacul Morii, tocmai pentru că au la fel de multe de spus ca alte locuri „superstar” din centru. Dar am remarcat și terasa parcării Unirea pe care o știm numai privită de jos în sus, fără să ne imaginăm că poate deveni oricând o locație cinematografică de invidiat…

Dar ce ne place nouă cel mai mult este că în sfârșit putem vedea Bucureștiul prin ochii celor care îl locuiesc. De fapt nu există un singur oraș București, pentru că fiecare dintre noi este arhitectul propriului său București. De aceea, mai curând Bucureștii sunt suma orașelor trăite la singular iar Bucureștiul este pluralul tuturor celor care își leagă existența de el.

Hai să aducem împreună Bucureștii într-un singur loc, pe Bucharest by Hand. Și nu uita sfatul nostru: lasă experimentalistul din tine să iasă în oraș!

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.