Festivalul de foarte scurt metraj Très Courts

6, 7, 8 mai 2011 – a 13-a ediţie

Un eveniment fără frontiere, care are loc în fiecare an simultan în 80 de oraşe din 17 ţări !

APEL LA PARTICIPARE

PENTRU SELECŢIA NAŢIONALĂ DE FILME ROMÂNEŞTI

„Around the Très Courts”

Sub eticheta Around the Très Courts sunt grupate filme în afara competiţiei internaţionale, realizate în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Aveţi timp până pe 11 martie 2011 pentru a ne trimite filmele voastre foarte scurte însoţite de formularul de înscriere. Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie. Participarea este gratuită.

Centrele Culturale Franceze din Cluj, Iaşi şi Timişoara vor recepţiona filmele din toate colţurile ţării. În luna martie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, din membri ai reţelei culturale francofone şi din parteneri va selecţiona între 10 şi 30 de filme româneşti care vor alcătui selecţia Around the Très Courts 2011. Aceasta va fi proiectată în perioada 6-8 mai 2011, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 25 de oraşe din România participante la festival.

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de juriu şi pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România. Premiile sunt oferite de Centrul cultural fracez Cluj şi Orange România, sponsorul principal al festivalului.

Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts România: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, secţiunea Regulament.

Filmele din competiţia internaţională 2008-2010: www.trescourt.ro/ro/galerie_video_international

Filmele româneşti în competiţie anul trecut: www.trescourt.ro/ro/galerie_video_national