In perioada 18-20 februarie se va desfasura la Stockholm targul alternativ de arta Supermarket 2011, dedicat prezentarii spatiilor si proiectelor initiate de artisti. La editia din acest an, Institutul Cultural Roman de la Stockholm a invitat centrul de arta si cultura contemporana Club Electro Putere (CEP) din Craiova, reprezentat de cei doi membri fondatori, Adrian Bojenoiu si Alexandru Niculescu. La standul propriu de la Supermarket 2011, Club Electro Putere va oferi publicului de arta suedez posibilitatea de a afla mai multe despre proiectul “Romanian Cultural Resolution”, unul din cele doua proiecte selectate sa reprezinte Romania la Bienala de arta de la Venetia din 2011.

Tot la standul propriu, Club Electro Putere va prezenta un proiect de documentare artistica despre transformarea identitatii centrului dupa 1989. Scopul proiectului este de a urmari momentele in care destinatia initiala a cladirii, aceea de a produce activitati culturale pentru proletariatul uzinei, este abandonata in favoarea unor destinatii noi considerate mai profitabile sau mai adaptate momentului.

Institutul Cultural Roman de la Stockholm este partener al targului alternativ de arta Supermarket inca din 2008. Pana in prezent, institutul a prezentat la acest targ centrele de arta Centrul pentru Introspectie Vizuala din Bucuresti si Fabrica de Pensule din Cluj, precum si pe artistele Ioana Nemes si Maria Draghici. Editia din 2011 a Supermarket se va desfasura la Kulturhuset, Stockholm (Casa de cultura a orasului Stockholm) si va gazdui galerii si proiecte artistice din 25 de tari. Pentru prima data de la infiintarea targului, Republica Moldova va fi si ea reprezentata, prin participarea Asociatiei Oberliht, cu proiectul CHIOSC.

Detalii pe www.rkis.se.