Atelierul artistului Vasile Pop Negresteanu este la ultimul etaj intr-o  veche cladire din zona Piata Rosetti, din Bucuresti. De cum pasesti in atelier te intampina lemnul (care apare atat in obiectele de mobilier confectionate de Vasile, cat si in lucrari de sculptura), coronite din flori de camp si spice impletite, fluiere intr-un ulcior, printre pensule si desigur cetera, agatata in cui la-ndemana, te fac sa nu ai nici un dubiu ca te afli in casa unui osan veritabil. Elememtele de simbolistica si cromatica din lucrari te duc de asemenea la spiritualitatea din Tara Oasului.

Vasile Pop Negresteanu mi-a aratat  lucrari de pictura mai vechi, din anii 70 si 80, cateva lucrari obiect si sculpturi mai recente, toate insotite de amintiri si povestiri inedite.

Vasile Pop-Negresteanu s-a nascut in 1955, in Negresti-Oas, judetul Satu Mare.

Studiaza la Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” Bucuresti, sectia de arta monumentala si restaurare, 1980; profesori: Vasile Celmare si Nicolae Groza.

Lucrari in colectii particulare:Argentina, Anglia, Belgia, Canada, Cipru, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Olanda, Romania, Rusia, Suedia, Spania, S.U.A., Tunisia, Turcia.

Calatorii de studii si documentare:
1996-Madrid (Spania); 1998-Tunisia si Grecia; 1999-Germania, Franta, Belgia, Olanda si Cipru; 2000- Antalya (Turcia), Spania si Portugalia; 2002-Turcia; 2002-Roma, Torino.

Activitatea profesionala include un numar foarte mare de expozitii personale si de grup in tara si manifestari internationale.

fotoreportaj Lucian Muntean