Sa fie dans si sa fie mai vesel. Sa fie la Centru, in strada si in natura.
Sint Ana, economista. Ma
incadrez in categoria spectatorilor, iar nivelul meu de experienta se situeaza la un an de dansuri populare moldovenesti in clasa a 8-a si un curs de 6 luni de dansuri vest africane ghaneze. Cred ca ma inteleg bine cu flexibilitatea si miscarile unduioase. Chiar daca nu pot oferi dovezi scrise despre capacitatea mea de a ma misca, consider ca as face fata onorabil unei astfel de provocari. Lucrez intr-o mare corporatie internationala. Viata mea este un videoclip filmat pe repede: trezit, Facebook, cafea, masina, birou, calculator, seara tirziu cumparatturi din coltul strazii de la non-stop, acasa, cina in pat, Facebook, somn fara vise (visez doar cind am liber). Saptamina asta e altfel, mi-am luat liber sa dansez, vreau sa-mi experimentez corpul. Merg si pe sirma, vreau sa ma afirm. Mi-ar placea niste workshopuri in natura, sa ne impamintam si sa dam mastile prefabricate jos si sa dansam… ar fi frumos.

Coregraful Cosmin Manolescu prezinta in 16 ianuarie un eveniment informal inedit realizat impreuna cu spectatori, participanti la cursurile de dans de la Centrul National al Dansului si tineri dansatori. Prezentarea informala 16 ianuarie este rezultatul unei saptamini intense de lucru cu participantii la proiect si este dedicata Anului European al Voluntariatului. Evenimentul va avea loc de la ora 19.00 la Centrul National al Dansului (B-dul Nicolae Balcescu nr. 2, Cladirea TNB, intrarea Laptaria lui Enache, etaj 4, Sala Ronda). Accesul este liber in limita locurilor disponibile.

Acesta nu este un spectacol, este un cadou oferit oamenilor dragi, prietenilor, colegilor mei si tuturor celor care la inceput de an au nevoie de un moment de speranta. Am lansat acest proiect inainte ca CNDB sa ajunga din nou intr-o situatie fragila si sper ca aceasta seara sa demonstreze inca o data cit de mult avem nevoie de dans contemporan.  Mi-as dori sa putem vorbi in viitorul apropiat de o profesionalizare a acestei arte si de mai multe resurse, spatii,  care sa ne scoata dintr-o stare de voluntariat ce tinde sa devina perpetua.
Le multumesc tuturor celor care au raspuns invitatiei mele si s-au dedicat integral acestei aventuri, deopotriva echipei si participantilor in proiect.

16 IANUARIE

Concept: Cosmin Manolescu

Cu: Adina Dragu, Alexandra Cucu, Alexandra Georgescu, Alexandra Poenaru, Alina Ghita, Ana Maria Mavru, Andreea David, Andreea Sirbulescu, Bogdan Draganescu, Catrinel Catana, Delia Vlasceanu, Diana Dea, Dragos Samoil, Ioana Hudita, Irina Alexa-Banea, Irina Marinescu, Iulia Pop, Iulia Sima, Mihai Dragomir, Mihai Tutu, Mircea Popa, Mirela Cercel, Molnia Efremov, Monica Gavriluta, Oana Aioanei, Otilia Lefter, Sabrina Stefan, Sebastian Ciocan, Simona Bidigae, Valentina Chirita

Lumini: Catalin Niculescu

Sunet: Adrian Stoian

Management si comunicare: Stefania Ferchedau, artsf
Compania Paradis Serial, [email protected]

Cosmin Manolescu este coregraf, performer si director artistic al Companiei Paradis Serial (fosta companie DCM). In 1997, impreuna cu Gabriela Tudor a infiintat Fundatia Proiect DCM (in prezent Fundatia Gabriela Tudor), care a jucat un rol important in dezvoltarea dansului contemporan in Romania si in crearea Centrului National al Dansului din Bucuresti.


16 ianuarie este un proiect artistic produs de compania Paradis Serial / Fundatia Gabriela Tudor in cadrul programului Dans.Acces initiat in 1998 de Gabriela Tudor.
Proiectul este realizat cu sprijinul Centrului National al Dansului Bucuresti.

Foto credit: Claudiu Cobilanschi