Doua jumatati”,

expozitie de fotografie, Forumul Democrat al Germanilor din România (Piata Mare),

Sala Oglinzilor, 16 decembrie 2010,  ora 17.00

La finalul a patru luni de formare in arta fotográfica, 25 de copii din cadrul “Centrului de zi pentru scolari” al Fundatiei Edelweiss  va invita sa vedeti cele mai bune imagini pe care le-au realizat in cadrul acestui proiect finanantat de Fundatia Vodafone România. Copiii, elevi ai Scolii cu clasele I-VIII nr.23 Sibiu, au invatat regulile de baza in incadrare, iluminare si au exersat pana acum fotografia de peisaj si fotografia de portret. Au avut de asemenea ocazia sa participe la activitati practice pe diverse teme, in cele mai variate spatii din oras: cartierul Tiglari, cartierul Terezian, centrul istoric, Piata Cibin, Parcul sub arini, Muzeul Satului, etc. Expozitia “Doua jumatati” reuneste imagini din toate aceste zone si isi doreste sa le puna in oglinda, aratand astfel opozitia dintre ele. Pe de-o parte, jumatatea plina cu imagini de album, dintre cele mai cunoscute si exploatate despre Sibiu. Pe de alta, imagini din lumea copiilor, in locurile in care ei isi petrec cel mai mult timp. Vom incerca sa ilustram  ideea acestor doua jumatati inclusiv in vestimentatia copiilor si a formatorilor la eveniment. La vernisaj vom organiza un concurs cu premii oferite de partenerii nostri, iar publicul va putea vota fotografiile preferate. Cele mai multe imagini din expozitie vor fi postate si pe site-ul de specialitate www.fotofocus.ro si inclusiv acolo publicul va putea lasa comentarii, incurajari si critici.

Primele lucrari ale copiiilor, pe tema fotografiei de patrimoniu, au fost expuse la sfarsitul lunii octombrie in cadrul Muzeului Astra din Sibiu, cu ocazia conferintei “Marketingul si educatia in muzee”. Au avut de asemenea o prima expozitie cu tema “Orasul meu” in cadrul Atrium Classic Cafe, in perioada 7-30 noiembrie 2010.

In acest an Fundatia Vodafone a ales 12 voluntari de profesie care au sustinut timp de 4 luni (septembrie – decembrie), activitatea a  11 organizatii non profit din Romania, in domeniul sanatatii, educatiei, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici. Pe toata durata programului, Fundatia Vodafone a asigurat salariile voluntarilor si cheltuielile administrative.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Fundatia Vodafone sustine actiuni caritabile si programe pentru ajutorarea persoanelor cu nevoi speciale si a categoriilor defavorizate, De la infiintarea sa, in urma cu 12 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit pana in prezent peste 8,5 milioane de Euro, in sute de programe ce acopera domenii precum sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial, programe pentru tineri si varstnici.

Fundatia Edelweiss deruleaza de 13 ani programe sociale si educative ce sprijina              comunitatile din cartierul Tiglari, judetul Sibiu si satul Damian din judetul Dolj. Beneficiarii    Centrelor de zi “Edelweiss”, copii si  familiile acestora, au posibilitatea sa socializeze si sa se        implice activ in viata sociala a comunitatilor din care fac parte.

Parteneri pentru expozitie: F64, Foto Video Digital, www.fotofocus.ro, Fotoclub Orizont Sibiu, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien.

Persoane de contact:

Mihaela Carbunaru, coordonator atelier foto – 723.273.448

Victorina Stan, director Fundatia Edelweiss – 0730.999.810