Băneasa Shopping City a găzduit Marea expozițiune a vechilor creațiuni publicitare”, care s-a desfășurat în data de 13 și 14 ale lunii lui Brumar (Noiembrie), 2010. Reclame indigene și streine,texte cu humor, grafică escelentă provenind de la case de încredere din perioada 1880-1980 vor încânta ochii privitorilor iubitori de frumos.

Cine crede că reclamele apărut-au în secolul XXI, ei bine se înșeală. Egiptenii fură primul popor care a folosit papirusurile pentru a scrie mesaje comerciale și ceea ce numim “postere” în zilele noastre. Iar dacă vă întrebați de unde vin panourile exterioare, un indiciu ar fi desenele pe pietre și ziduri întrebuințate încă din antichitate. Publicitatea era prezentă și în evul mediu, când negustorii își angajau slujitori care să strige pe ulițe ofertele.

Vom fi martorii unor momente la fel de importante din istoria publicității prin vizionarea esponatelor de la “Marea expozițiune a vechilor creațiuni publicitare”. Vom admira circa 200 de afișe, postere, reviste și ziare, fotografii, cărți postale, firme, obiecte și ambalaje din România, Anglia, Statele Unite ale Americii, Franța, Germania și URSS. Colecția este esecutată cu cea mai mare îngrijire de Valentin Partenie, furnisorul Băneasa Shopping City.


Ochiul privitorilor se va delecta cu imagini nemaivăzute, desene escepționale, texte hazoase care oglindesc spiritul vremurilor și chiar vechi reclame ale multor mărci pe care le mai găsim și azi: Nivea, Dove, Persil, Poșta Română, Fiat, Peugeot, Kodak, Renault, Citroen, Azuga, Tarom, Timișoreana și Adesgo. Cel mai vechi exponat din colecție este o reclamă Dove din 1881.

Fie că este vorba de gravuri, afișe de spectacole (cinema, teatru, muzică), fragmente din mica publicitate, reclame la produse feminine, suplimente nutritive, electrocasnice, masini, mâncare, fotografii, cărți poștale și obiecte (cutii, fotografii cu reclame, semne de carte, sugative, mașinuțe de colecție, plase, alte forme de ambalaje, cărți vechi), anunțăm onorații oaspeți că la vederea și studierea esponatelor, firea dumneavoastră se va umple de bună dispozițiune.

Foto: Cosmin Năsui

De doriți mai multe informațiuni, contactați-ne cu încredere:

Roxana Racanel Media Specialist Baneasa Developments;
Tel: 0747 070 237; E-mail: [email protected];

Raluca Mihălăchioiu – PR Consultant ROGALSKI GRIGORIU,
Tel: 0755 121 206; E-mail: [email protected]