Universitatea din Bucuresti va invita sa ne fiti alaturi la “Seara de lectura”.

Programul „Serilor culturale” în Universitatea din București continuă joi, 25 noiembrie, ora 19.00, la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moș) cu o seară de lectură.

Bogdan Dumitrescu, absolvent al Facultății de Litere a Universității din București, va lectura din cartea sa, SMS, și va povesti care a fost parcursul său până a ajunge să publice această carte.

Există în SMS pagini desăvîrșite, de o poezie autentică, dincolo de orice teză sau tematică impusă. Ele sînt suficiente ca să valideze un debut literar foarte interesant, într-o zonă în care puțini prozatori din noul val s-au încumeta”, spunea Mircea Cărtărescu despre cartea care a marcat debutul editorial al lui Bogdan Dumitrescu. Aflată la confluența prozei și a poeziei, cartea învăluie și dezvăluie imagini și figuri, încheindu-se în punctul din care a început, întocmai ca o rolă de film rulată invers.

Moderatorul evenimentului va fi Cosmin Ciotloș, crititic literar, doctorand al Facultății de Litere, Universitatea din București, semnatar al prefațelor la volume de Ioan Es. Pop (Ieudul fără ieșire, Editura Charmides-Ninpress), Octavian Paler (Viața ca o coridă, Editura Polirom), Cezar Petrescu (Calea Victoriei, Jurnalul Național, colecția Biblioteca pentru toți) și George Topîrceanu (Balade vesele și triste, Jurnalul Național, colecția Biblioteca pentru toți).