La inceputul anilor ’60, Statele Unite ale Americii si Uniunea Sovietica se aflau intr-o cursa a intaietatii in privinta trimiterii primilor oameni pe luna. O cursa care a indemnat milioane de americani sa viseze si un grup de astronauti curajosi sa accepte provocarea necunoscutului.

Luni, 22 noiembrie, ora 19:00, British Council prezinta, in cadrul British Documentary, la Muzeul Taranului Roman, “In the Shadow of the Moon”, un film care urmareste istoria echipajelor Apollo si a calatoriilor pe luna intreprinse de acestea intre 1968 si 1972.

O poveste emotionanta a curajului uman si a entuziasmului unei natiuni, filmul se bazeaza pe relatarile celor 12 astronauti care au pasit pe luna, fiecare spunandu-si povestea intr-un mod surprinzator de elocvent, inteligent, emotional si omenesc.

Intrarea este libera. Filmul este subtitrat in limba romana.

Proiectiile “British Documentary” se desfasoara in fiecare luni, la ora 19:00, pana pe 20 decembrie 2010, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Muzeul National al Taranului Roman), Str. Monetariei, nr.3.

British Documentary este initiat prin programul “New Work New Audiences”, cu sprijinul Muzeului National al Taranului Roman.

Mai multe informatii pe: www.britishcouncil.ro/britishdocumentary