Magie neagră cu puțin mov pe scena CNDB!

Unul dintre spectacolele de succes ale stagiunii trecute – “Bun rămas (sau despre discretele scăpări ale sistemului limbic)!”- se reia joi 30 septembrie, de la orele 20.00, la Sala Rondă a Centrului Național al Dansului București (CNDB).

După ce a pus în încurcătură mediul cultural autohton printr-un proiect inspirat de biografie ficțională, coregraful Mihai Mihalcea a lăsat întreaga sa moștenire artistică unui personaj bizar și a dispărut. Noua identitate sub care artistul își semnează de-acum încolo proiectele artistice este cea a unui coregraf libanez controversat, care acționează la granița sensibilității sale extrasenzoriale cu coregrafia, magia și clarviziunea. Farid Fairuz, noul nume de scenă al coregrafului Mihai Mihalcea, amestecă fără rezerve concepte, ideologii și religii dând naștere unui spectacol bulversant, inspirat de delirul cu care multe personaje rătăcite alimentează adesea spațiul public românesc. Spectacolul prezentat anterior drept descântecul culturii române este readus pe scenă sub forma unei ferii extrasenzoriale, promițând încă din descrierea  inedită un adevărat show delir-glamour cu conotații politice.

Din distribuție fac parte câteva dintre cele mai cunoscute nume feminine ale dansului contemporan românesc: Mădălina Dan, Maria Baroncea, Carmen Coțofană, Iuliana Stoianescu, cărora li se alătură coregrafa Alexandra Pirici, recent întoarsă de pe covorul roșu al festivalului de film de la Veneția, unde a jucat rolul principal în filmul “Hai paura del buio“ regizat de Massimo Coppola.

Bun rămas! (sau despre discretele scăpări ale sistemului limbic*)

– feerie extrasenzorială delirantă –

Mind Control Deep Alpha: Farid Fairuz

Consulting sinergetic și prezicători: Maria Baroncea, Alexandra Pirici, Carmen Coțofană, Mădălina Dan, Iuliana Stoianescu

Metode de vindecare prin deghizare și tehnici de manipulare: Andrei Dinu

Meloterapie: Miles Davis

Fototerapie: Cătălin Nicolescu

Energii subtile: Centrul Național al Dansului & Solitude Project

Conform Ordinului Hermetic al Zorilor Aurii, Farid Fairuz a fost împuternicit să reia Marea Lucrare Extrasenzorială – “Bun rămas (sau despre discretele scăpări ale sistemului limbic)!” – prin care veghează la emanciparea conceptelor din societatea românească și dezvoltă evoluția conștiinței umane pentru următorul salt cuantic, împotriva curentului actual al corporațiilor și al instituțiilor academice și religioase. Prin integrarea ambelor emisfere ale creierului într-o conștiință simultană, Fairuz invită spectatorii să simtă cu întreaga ființă conexiunea cu celelalte vietăți, în timp și spațiu, joi 30 septembrie, de la orele 20.00, la CNDB.

În Marea Lucrare Extrasenzorială ondinele vor dansa alături de Lady Gaga și Ștefan cel Mare. Salamadrele vor rosti de sub gradene citate din Țuțea, iar gnomii vor culege scamele rămase în creierele românilor. Miles Davis va trimite psalmi către eternitate, iar silfii vor răsuci în aer incantații hipnotice.

Vor fi prezente: Mama Shipton, Vanga Dimitrovna, Carmen Harra, Sybilla și Mi-Fei. La cererea publicului acestea vor pune în aplicare: passe developpe-uri, decântece, fandări și grand plie-uri, litanii, aghezmuiri, sfoara și șpagatul (pe dreptul și pe stângul), mudre, mantre și mandale.

În caz de pericol vor trece la binecuvântări, legări și blesteme, iar în caz de urgență vor apela la domnul Ion Caramitru sau chiar la domnul Hunor Kelemen.

Referințe scrise și audio-video:

extras video

http://www.youtube.com/watch?v=MfEcNii9d8s

http://faridfairuz.tumblr.com/

fotografii

http://www.facebook.com/album.php?aid=6838&id=100000734774617

*Sistemul limbic?

Sistemul limbic este format din totalitatea structurilor cerebrale situate în regiunea mediană și profundă a creierului, jucînd un rol major în memorie și emoții, precum și în elaborarea comportamentelor. Sistemul limbic este elementul esențial care pune în acord cortexul cu formațiunile cerebrale mai vechi. Acest creier limbic răspunde de afectivitate și memorie. Formațiunile lui nervoase nu sînt incluse în cortex. Funcția sa esențială este de a menține adaptarea la mediul social. Empatia, relațiile interpersonale, convingerile, credințele, impulsul de atac și de apărare, sentimentul de securitate sau insecuritate sunt coordonate de sistemul limbic, nu de cortex. Sistemul limbic are un rol important și în constituirea memoriei de lungă durată. Persoana înregistrează astfel caracterul plăcut sau neplăcut al stimulilor, pe viitor neevitând stimulii plăcuți, dar ocolindu-i pe cei neplăcuți. Astfel sistemul limbic stocând toate amintirile, este resposabil de dobândirea experienței. De asemenea are și un rol cognitiv care constă în producerea de imagini și în utilizarea lor. Astfel sistemul limbic este sediul afectivității, memoriei de lungă durată și al imaginației.

Farid Fairuz?

Farid Fairuz este născut la Beirut dintr-o mamă libaneză și un tată evreu. De-a lungul vieții rămîne marcat de povestea de dragoste tulburătoare dintre părinții săi, care au trăit în clandestinitate vreme de 10 ani migrînd mereu între Turcia, Siria, Liban și Iordania. După dispariția tragică a acestora în războiul din Beirut, este adoptat de doi beduini care îl cresc cu lapte de cămilă și îl educă conform credințelor lor. Fairuz are un comportament diferit de ceilalți copii de vîrsta lui și dovedește o sensibilitate maladivă. Destinul îi surîde la vîrsta de 11 ani cînd este înfiat de o bogată familie iordaniană care se ocupă cu atenție de studiile lui. Astfel Farid Fairuz ajunge să studieze muzica popoarelor arabe, dansul oriental, dansul clasic și contemporan, iar apoi creează spectacole și dansează vreme de cîțiva ani în Europa și Statele Unite ale Americii fiind privit ca o curiozitate.

În timpul unui spectacol, o întîmplare ieșită din comun îi schimbă radical existența. Această întîmplare, povestită în șoaptă numai celor foarte puțini apropiați care îl înconjoară, îi dezvăluie adevăruri tulburătoare și perspective stranii ce îi indică un drum nou. Încurajat de ceea ce simte din ce în ce mai puternic, Fairuz renunță la coregrafie devenind medium și expert vizionar în percepții extrasenzoriale.

Deși își continuă existența în maximă discreție, zvonurile au făcut însă tabloidele din lumea întreagă să scrie că Fairuz nu are vîrstă, că nu are o identitate precisă, și că are puterea de a intra în corpul altor persoane, alegînd corpul gazdă în funcție de intensitatea cu care acestea manifestă disfuncții ale sistemului limbic.

Predicțiile sale au ajutat personalități din lumea întreagă pe care le ghideză în demersurile lor profesionale și personale. Dalida, Daiana Ross și Cher au traversat momente de cumpănă în care i-au cerut sfatul. Se spune că celebrul talisman purtat de Eartha Kitt în filmul Catwoman era un cadou oferit acesteia de Fairuz și că genele false purtate la ultimul concert de Shirley Basssey au fost alese în secret de acesta.

După o vreme petrecută rătăcind din nou prin deșert pașii îl poartă spre România, unde găsește că imaginația și spiritul oamenilor sînt foarte bogate, și unde află un loc foarte prielnic pentru activitatea de medium și vizionar. Se spune că unul dintre corpurile gazdă pe care le locuiește de preferință, după cel al celebrei dive libaneze al cărei nume îl poartă, este cel al coregrafului Mihai Mihalcea, pe care l-a ajutat să cîștige concursul de director al Centrului Național al Dansului ocupîndu-i corpul, și apărîndu-l de procesiunile malefice cu o amuletă dăruită în deșert de un bătrîn beduin.

Dan Puric, Mariana Nicolesco şi Irina Loghin sînt doar trei dintre personalitățile din România care apelează constant la darurile cu care Fairuz a fost înzestrat. În cercurile academice se vorbește că Fairuz este inițiatorul de drept al proiectului susținut de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național – ”Panteonul Național al personalităților culturale, științifice și educaționale”. Cele mai ascuțite minți din diverse cercuri de intelectuali și politicieni conlucrează de cîțiva ani cu Fairuz pentru a convinge mediile politice internaționale că România este singura țară cu adevărat binecuvîntată.

În 2009, Farid Fairuz s-a lăsat condus de ultimele sale presimțiri și a revenit aproape de lumea spectacolului. După o procesiune înfăptuită într-un orășel obscur din Polonia a inițiat procesiunea ”Bun rămas! (sau despre discretele scăpări ale sistemului limbic)!” în care se regăsesc o parte din percepțiile sale extrasenzoriale recente. Se spune că această lucrare poartă un mesaj secret încifrat în mintea coregrafului pe care îl locuiește deseori, și este rezultatul unui amalgam haotic de tehnici de magie și clarviziune. În procesiunea sa, Fairuz a invocat cinci spirite/ființe cu care a putut stabili un contact extrasenzorial. Spre nemulțumirea acestora, Fairuz le-a cerut necondiționat încrederea și a folosit în exces magie neagră, senzații extrasenzoriale contradictorii și vibraţii greu explicabile, toate acestea fiind impuse printr-o atitudine macho.

Cele cinci spirite invocate:

Sybilla >> Maria Baroncea

Cu puțin timp înaintea erei noastre trăia într-o peșteră vestita Sybilla, prezicătoarea lui Apollo, care își scria viziunile pe frunze de stejar după ieșirea din transă. O parte dintre acestea au fost colecționate și păstrate în ceea ce reprezenta templul lui Jupiter. După una dintre viziuni, prezicătoarea a anunțat că viața pe Pămînt va avea 9 perioade a câte 800 de ani. Conform acesteia, omenirea tocmai traversează ultima perioadă. Pe lângă asta, ea a mai prevăzut ascensiunea Impăratului Constantin și nașterea lui Isus cu 20 de ani înainte, ceea ce i-a îndreptățit pe mulți să o considere o precursoare a creștinismului. A murit electrocutată de un cablu electric, nu înainte de a prezice renovarea Teatrului Național din București.

Mama Shipton >> Alexandra Pirici

O altă prezicătoare care a trăit în Anglia la începutul anilor 1500, denumită mama Shipton, despre care se spune că ar fi fost jumătate umană și jumătate ființă supranaturală, vine să susțină prezicerile altor oracole, adăugând chiar unele noi. Aceasta a anticipat corect moartea lui Henric al VIII-lea, domnia reginei Victoria, marea ciumă sau ororile celor două războaie mondiale. Francis Ford Coppola i-a atribuit un rol principal într-unul din filmele sale. A anticipat și apocalipsa, când conform viziunilor acesteia jumătate din populația planetei va pieri în timpul unui spectacol de “dans contemporan”.

Carmen Harra >> Carmen Coțofană

Fostă componentă şi fondatoare a grupului Trio Expres, Carmen Harra a plecat din ţară cu mult înainte de 1989, iniţial ca să-şi viziteze sora din Suedia. De acolo a plecat în Statele Unite. Acum are cetăţenie americană şi un cabinet de psihoterapie pe 5th Avenue, în New York. Este prietenă cu vedetele box-office-ului american, de la Brad Pitt la Jeniffer Lopez, are trecere la Hillary Clinton şi pledează cauza românilor la Casa Albă. În România, Harra îşi refuză titlurile de clarvăzătoare, ghicitoare sau chiar vrăjitoare. Spune despre sine că este o vizionară, care „simte“ viitorul apropiat al omenirii într-o lumină mai puţin favorabilă.

Vanga Dimitrovna >> Mădălina Dan

La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicătoare oarbă Vanga Dimitrova nu a fost încă redată pământului, rămăşiţele pământeşti ale acesteia fiind încă ascunse. Vanga a murit la vârsta de 85 de ani, iar ziua morţii şi-a prezis-o singură cu mulţi ani înainte de producerea evenimentului. Prezicerile sale continuă să atragă atenţia la fel de mult ca şi cele ale lui Nostradamus. Există o întreagă listă cu preziceri de importanţă crucială pentru istoria lumii făcute de Vanga, ce au pus în încurcătură minţi raţionale şi luminate. Cu o jumătate de an înaintea morţii lui Stalin, femeia a prezis ziua şi condiţiile în care acesta va pieri, fiind arestată şi întemniţată. A fost eliberată din închisoare abia după moartea sângerosului dictator de la Kremlin. Vanga ştia dinainte de invazia trupelor sovietice în Praga revoltată, în 1968, şi de venirea minerilor la Bucureşti în 1990.

Mi-Fei >> Iuliana Stoianescu

Născută din părinţi emigranţi chinezi in Queens, New York, Mi-Fei s-a mutat în Colentina, Bucureşti. S-a iniţiat în magia binefăcătoare şi este atrasă de un mix eclectic de hobby-uri. Persoanele cărora li se întîmplă lucruri inexplicabile îşi găsesc întotdeauna coerenţa apelînd la Mi-Fei. Cele părăsite de noroc, persoanele care doresc să întoarcă persoana iubită, persoanele cu boli fără leac (alcoolismul, impotenţa, depresia, frica, stări de ameţeală şi mai ales confuzie permanentă), persoanele care doresc amulete purtătoare de noroc şi apăratoare de rău, sunt sfătuite să apeleze cu toată încrederea la unica Mi-Fei.

Când?

Joi 30 septembrie, orele 20:00

Unde?

Sala Rondă, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB)

TNB, B-dul Nicolae Bălcescu 2, etaj 4 (acces spre Lăptăria Enache)

tel: + 40 (21) 312 80 09

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro

Bilete și rezervări

Preţul unui bilet pentru acest spectacol este de 15 lei (10 lei cu reducere pentru studenţi, elevi, pensionari). Biletele se pot achiziţiona de la sediul CNDB înainte de începerea spectacolului. Rezervări se pot face la adresa [email protected] fiind valabile doar după confirmarea scrisă din partea organizatorilor. Nu se pot face rezervări prin e-mail în ziua reprezentaţiilor.

www.cndb.ro