Galeria MORA & JUDIT BALKO

va invita la vernisajul expozitiei de sculptura si instalatie

ASAZA-TE SI MANANCA

joi, 30 septembrie, ora 19:00

30 septembrie – 22 octombrie 2010

programare la 021 316 55 41

Asaza-te si mananca aduce in fata privitorului o dilema contemporana: ce consumam si cum ne consuma ceea ce alegem sa consumam.

Mancarea este o metafora a modului in care experientele noastre ne transforma in ceea ce suntem. Digeram experientele cam in acelasi fel in care digeram mancarea. Daca in trecut mancarea avea o anumita justificare de tip social, desemna un anumit statut si definea o bunastare sociala, azi alegerea mancarii devine o decizie morala, care nu tine doar de necesitatea hranirii corpului. Perpetuam o structurare a societatii careia uneori nu ii mai gasim justificarea. Traim intr-o lume care ne ofera prea multe optiuni din care trebuie sa alegem, aruncandu-ne intr-o stare de confuzie si neliniste.

Am cautat intotdeuna sa surprind in lucrarile mele acea parte a vietii care ramane nebagata in seama, neobservata, sa ma folosesc de forma tridimensionala si de obiectul neinsufletit pentru a surprinde relatia speciala dintre obiecte si modul in care acestea vorbesc despre oameni; sa gasesc acele obiecte din mediul ambiant care definesc mai bine trasaturile omenesti decat cuvintele, sa inlocuiesc cuvintele definitorii cu imagini ale unor obiecte. ” – Judit BALKO

Judit Balko (n.1978) este absolventa a Universitatii de Arte „N. Grigorescu” din Bucuresti si presedinte al Asociatiei culturale Volum Art. Mediul ei predilect este sculptura, iar interesul sau tematic se concentreaza pe reprezentari ale naturii moarte, propunand un alt unghi de vedere asupra lumii prin supradimensionarea obiectelor.

Aseaza-te si mananca este unul dintre titlurile din seria proiectelor expozitionale pe care Galeria MORA vi le prezinta pe parcursul acestui an. Urmeaza proiecte de pictura si performance, create de artisti romani. Proiectele au fost selectate in urma Apelului lansat de Fundatia MORA in cursul anului 2009. Programul expozitional MORA 2010 face parte din seria de programe dezvoltate in vederea sprijinirii artei si artistilor romani, prin asigurarea si acordarea de oportunitati, prin oferirea unui cadru de expunere si prin mijlocirea unui dialog intre expresii si practici artistice diferite, ca parte a scenei nationale si internationale.