Căsuţa din poveşti. Fără mistrie. Numai apă şi hârtie.

Razvan Supuran & echipa Atelierului de Carte au inaugurat casa fabricata din hartie manuala, la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.

fotoreportaj Lucian Munteanimagini din timpul constructiei, foto Razvan Supuran
 

Vă aşteptăm în ziua de 23 septembrie 2010, ora 09:30, în faţa Muzeului Ţăranului Român (peluza de pe Şos. Kiseleff nr.3) la un eveniment unic: inaugurarea primei case din hârtie.


Pornind de la reciclarea hârtiei, trecând prin tainele facerii şi reţetelor meşteşugăreşti, s-a făcut prima casă din hârtie reciclată manual. Obiectul, de dimensiuni reduse, inovează tehnici ale unui meşteşug vechi de peste 2000 de ani, experimentând hârtia ca material de lucru pentru construcţie.

Programul zilei

09:30 – 10:00              Inaugurarea Căsuţei din poveşti.

10:00 – 10:30              Turnarea unei cărămizi de hârtie (în Atelierul de Carte).

10:30 – 11:00              Conferinţă de presă (în Atelierul de Carte).

11:00 – 12:00              Lansarea expoziţiei fotografice „Fundaţia” (în Atelierul de Carte).

Casa de hârtie va fi expusă timp de două săptămâni în faţa Muzeului Ţăranului Român. Ulterior, va fi mutată într-un loc special amenajat, ce va deveni în sine un spaţiu obiect unic în peisajul muzeal.

Continuarea şi continuitatea firească a Căsuţei din poveşti constă în ridicarea unei case de hârtie, de dimensiuni mari. Pentru acest lucru este vitală continuarea procesului de reciclare a hârtiei. Pentru oameni şi natură este vitală intrarea într-o normalitate a vieţii de zi cu zi a procesului de reciclare a hârtiei. Cele doua laturi esenţiale se pot întâlni  într-un punct practic de creativitate, conştientizare, responsabilizare şi firesc.

Căsuţa din poveşti – Fără mistrie. Numai apă şi hârtie. este un proiect iniţiat de Muzeul Ţăranului Român şi Atelierul de Carte în parteneriat cu asociaţia MaiMultVerde, cu sprijinul Ambasadei Franţei în România, Raiffeisen Bank şi Farmexim S.A.

 

 

Contact:

Muzeul Ţăranului Român                                                                                  Atelierul de Carte

Iuliana Bălan, Specialist PR                                                                             Răzvan Supuran, Hârtier

021 317 96 60                                                                                                      0728 516 800

[email protected] [email protected]