3 – 5 Septembrie 2010

In perioada 19 septembrie – 17 octombrie 2010, la Kunstverein Virtuell-Visuell Dorsten va fi deschisa expozitia personala a artistului Roman Tolici: Action imprumuta titlul unei recente serii de pictura odata cu care artistul focalizeaza realitatea de dincolo de dezvrajirea cotidiana.

Convins ca “orice imagine pictata completeaza spatii lipsa din perceptia noastra asupra lumii si asupra noua insine”, Roman Tolici ataca in seria Action staticul drept secventa a unui flux, urmarindu-i deopotriva instabilitatea si supletea. Demersul nu vizeaza atat o cercetare a miscarii in sine, cat a actiunii si a consecintelor ei. Sunt transate situatii-limita si evenimente ireversibile; singulara, clipa si atributele ei par a dezvalui o poveste mult mai continatoare de adevaruri (fie ele si simple) decat o colectie intreaga de intamplari si anecdote.

Expozitia de la Kunstverein Virtuell-Viseull Dorsten este organizata cu sprijinul galeriei KunstART am Hellweg Bochum si al Institutului Cultural Roman Berlin: la vernisajul din 19 septembrie vor fi prezenti artistul Roman Tolici si curatorul Oana Tanase; cu aceasta ocazie, va fi lansat si catalogul Action a carui conceptie grafica este semnata de Corina Duma.

Galeria Posibila
6 Popa Petre street
Bucharest 2 / RO
tel./fax 004.021.211.79.33
[email protected]
www.posibila.ro