In perioada 22-25 iulie 2010, atelierul de portelanuri pictate manual Wagner Arte Frumoase si Povesti participa in Sardinia la prima editie a expozitiei “Romania Mon Amour”.

Cu aceasta ocazie, artistii Wagner Arte Frumoase si Povesti vor prezenta publicului italian Colectia Romaneasca – o editie limitata de portelanuri pictate manual (cesti de cafea, ceainice, seturi de ceai, etc.), cu motive care imbina elementele folclorice cu aurul si platina pura. Fiecare piesa a colectiei este un exemplar unic, cu motive preluate de pe tesaturile vechi romanesti si aduse in contemporaneitate prin culori puternice.

Evenimentul  “Romania Mon Amour”, primul proiect cultural public si privat intre Romania si Italia, va avea loc in Sardinia la Muzeul Arheologic din orasul Olbia si se va desfasura sub inaltul patronaj al Ambasadei Romane din Roma si al Primariei din Olbia, Costa Smeralda.

Derulat la initiativa Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi din Olbia, proiectul are ca scop introducerea unor noi metode de comunicare transfrontaliera, in vederea promovarii unei mosteniri culturale a celor doua tari. In cadrul evenimentului, vor avea loc de asemenea prezentari legate de mostenirile culturale comune ale Romaniei si Italiei, expozitii de fotografie si pictura semnate de artisti romani, mostre de fotografie interbelica, expozitie de costume populare romanesti din diferite zone geografice ale Romaniei.

In cele trei zile de desfasurare a evenimentului, initiatorii doresc sa promoveze atat intalnirile si schimburile de experienta dintre artisti, intelectuali si antreprenori romani si sarzi cat si atragerea unui segment semnificativ al publicului larg in cadrul proiectului.

Programul evenimentului :

–          Prezentare culturală-bilaterală România & Italia în decursul istoriei

–          Scurta prezentare a Culturii Cucuteni Trypillya, leagănul Europei

–          Portelan  pictat manual ”Wagner Arte Frumoase şi Poveşti”

–          Mostră de fotografie Nicolae Cosniceru

–          Concert extraordinar al Conferenţiar Universitar Dr. Oana Lianu, denumită şi „Prinţesa Naiului” de la Universitatea din Oradea

–          Mostră de pictură, Ana Petrovici-Popescu

–           Eminescu în italiană, recital susţinut de jurnalista şi scriitoarea Marella Giovannelli din Olbia

–          Mostră de ceramică de Horezu cu Maeştrii ceramişti Nicoleta şi Laurenşiu Pietraru

–          Mostră de fotografie interbelică

–          Prezenţe ale românilor celebri în Italia de-a lungul timpului

–          Expoziţie de costume populare româneşti din diferite zone geografice a României

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati:

Wagner Arte Frumoase si Povesti

Irina Wagner

Tel: 0722 521 174

E-mail: [email protected]

Tycoon Wedding & Events  /  Tycoon Communication

Gabriella Pascaru Bisi

Tel: 0039-327-849-9720

0039-0789-24520 / 0039-0789-26613

E-mail: [email protected]