Programul IRAF de anul acesta se contureaza tot mai bine, seara de sambata, 24 iulie, anuntandu-se cat se poate de promitatoare, cu nume pe care daca inca nu le cunoasteti, nu trebuie sa pierdeti ocazia sa le descoperiti.

Incalzirea o fac cei de la Worldly Savages, o adunare cosmopolita, de pe ambele parti ale atlanticului, cu performeri din Canada, Mexic, Germania, Franta si Ucraina. Mai pe seara ne intalnim cu Nadara, care desi cu un repertoriu continand cantece mai vechi de 200 de ani, raman o aparitie fresh, cu parfum de orient si occident.

Stim ca de ska ati auzit, la fel si de orchestre si trupe gypsy, dar de o orchestra gypsy ska cu siguranta mai rar. O sa cunoastem un astfel de mix pe final de seara la IRAF.  Antwerp Gypsy Ska Orkestra navalesc pe scena festivalului sa ne arate ca urma scapa turma, iar turma scapa de sub control pe ritmurile belgienilor.

Antwerp Gypsy Ska Orkestra aduna 7 muzicieni din colturi diferite ale lumii, fiecare cu un background muzical diferit, uniti intr-un proiect ce combina energia bruta a melodiilor autentice tiganesti cu ritmuri ultra-dansabile de ska groove.

Se poate spune ca acesta trupa are tot ce ii trebuie: un solist carismatic, o energie incredibila pe scena, o varietate de ritmuri si stiluri ce forteaza limitele obisnuite ale muzicii ska, melodii ce striga de bucurie sau se ineaca in melancolie, capacitatea de improvizatie a unor jazzmeni si, cel mai important, un sound propriu atat de bogat si natural incat oricine ii asculta nu se poata abtine sa nu se intrebe:”Cum de nu i-a venit nimanui ideea asta inainte?”

Cunoscuti pentru impresionantele prestatii live, belgienii urca repede in preferintele publicului celor mai cunoscute festivaluri europene. Daca ii vezi la treaba iti dai seama imediat ca “asta nu e doar o alta trupa de ska”.

Afterparty-ul de sambata este asigurat de DJ Gypsy Viking, venit tocmai din Canada.

Mai multe detalii despre ce mai vezi si asculti la IRAF cat si informatii complete despre line-up, program, bilete, cazare si reguli de acces in festival gasesti pe www.iraf.ro. Tot acolo aflii si cum sa-ti achizitionezi un bilet comun la IRAF si la PLAI cu 1ticket, la un pret care sa-ti surada.

International Romani Art Festival este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Turn si finantat de catre Centrul Cultural American si Agentia Nationala Pentru Romi.

Asociatia Culturala TURN

tel.: 0728 473232 / fax: 0356.814.446, e‐mail: s[email protected]