11 iunie -11 iulie 2010
Atelier 030202– Spaţiu de artă contemporană, Str. Sfânta Vineri nr. 11 (la Sala Noua a Teatrului de Comedie)
Curatoare: Olivia Niţiş

Artişti:
Radu Buriac, Francisc Chiuariu, Andrei Ciubotaru, Romana Cucu, Simona Dobrescu, Mădălina Lazăr, Bogdan Mateiaş, Ciprian Paleologu, Dan Pierşinaru, Alexandru Rădvan, Ugron Reka, Mihai Zgondoiu.

Autori:
Liliana Barborică, Ioana Bâldea, Dan Mircea Cipariu, Adriana Oprea, Robert Şerban

Coşmaruri Contemporane este un proiect despre filtrarea interioară a coşmarului personal, dar mai ales despre identificarea sistemelor care stau la baza coşmarului contemporan. Totodată, Coşmaruri Contemporane urmăreşte o scanare a atitudinilor şi perspectivelor pe care tinerii artişti români le au în faţa ideii de coşmar cu o identitate socio-politică asumată, şi a felului în care arta reuşeşte să rămână o alternativă la incapacitatea de a combate politicile puterii.

Expoziţia cuprinde şi o instalaţie audio cu texte semnate de scriitori/teoreticieni care au o reacţie critică asumată asupra realitaţii contemporane. Scrisul este un exerciţiu necesar astăzi, cu atât mai mult cu cât în Romania lipseşte o critică sănătoasă în toate domeniile culturii, un discurs incisiv argumentat şi nonconformist care să depăşească pasivitatea, formalismul şi masturbarea intelectuală caracteristică poziţiilor pe care le au autorii care îşi exprimă opiniile într-un climat situat între aplauze siropoase şi atacuri la persoană.”

Parteneri: Teatrul de Comedie, Clubul UNESCO Adolescentii, Asociatia Experimental Project, Euro CulturART
Sponsori:Ford Colina Motors, Cramele Oprisor
Parteneri media:Radio România Cultural, Cultura, Altitudini, ZilesiNopti.ro, Veiozaarte.ro, ArtClue.net, Agentiadecarte.ro, Vernisaje.com, Modernism.ro, Cronicadevineri.blogspot.com
Eveniment in cadrul:Noaptea Alba a Galeriilor