GALERIA KONSTANT – prezintă „FOUND IN CRISIS”

Joi, 10 iunie 2010, ora 19.00-22.00 va avea loc la GALERIA KONSTANT vernisajul expoziţiei „FOUND IN CRISIS” semnată de artiştii: Teodora Bicescu, Rudolf Bone, Adrian Chirilă, Remus Ilisie, Ferencz Jambor, Zoltan Jedlicska, Florin Popa, Mihaela Tătulescu, Radu Tîrnovean şi Emeşe Torok. Publicul interesat de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 10 iunie – 4 iulie  2010.

Found in crisis reuneşte o serie de proiecte, lucrări recente şi actuale a celor zece artişti, mizând pe impedimentul cu care se confruntă societatea românească în prezent, criza care se pare, conturează mai bine caracterul, potenţialul sau impotenţa umană, valorificarea unor segmente mai puţin uzitate în alte contexte şi relaţionarea acestora cu elemente banale care primesc valoare semantică în contextul actual.

Verosimilitatea expoziţiei se bazează tocmai pe un concept eterogen de prezentare a obiectelor, picturilor sau a instalaţiilor expuse care astfel vor relaţiona creând un dialog mai puţin obişnuit. Această relaţionare dorindu-se a fi o ilustrare a ceea ce înseamnă societate, despre cum privim situaţia în care suntem, sau forţaţi de împrejurări trebuie să o acceptăm sau să o negăm.

Aflându-te într-o astfel de situaţie, simţi nevoia de a lua o atitudine, de a reacţiona sau a răspunde la întrebări la care nu ai chef să răspunzi în alte împrejurări. Situaţia de criză determină mai bine sau poate scoate la iveală anumite aptitudini, imperfecţiuni, anomalii care în alte împrejurări sunt mai puţin accesibile sau chiar pot fi evidenţiate ca şi calităţi.

Stresul este un fenomen tipic contemporan, devine determinant al condiţiei umane actuale. Cuvintele stands şi strenght se asociază in contextul actual, noi raportându-ne la acestea atât emoţional, fizic, intelectual cât şi spiritual.

Situaţia de criză aduce societatea la o slabiciune, iritaţie mai mult pe plan emoţional.

Astfel obiecte banale aşezate într-un anumit context pot deveni peste noapte iconuri, simboluri sau fetişuri a situaţiei emoţionale pe care o degajăm.

Curator: Constantin Costea

Str. Calea Clujului/Piaţa Tineretului, nr. 1

410525 Oradea, România
www.konstant.ro, [email protected],ro
tel. +40741500824