(în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu)

curatori Liviana Dan / Anca Mihuleț

28 mai – 6 iunie 2010

locație: curtea interioară a Teatrului Național Radu Stanca Sibiu

În acest an, Dan Perjovschi a lansat o platformă de arte vizuale în contextul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Pentru impunerea acestei platforme, Dan Perjovschi a intervenit pe zidul din curtea teatrului, pentru că e mai muncitoresc, nu e istoric (vechiul Sibiu) și nici cool (noul Sibiu) și pentu că este și nu este în afară.

Responsabilitatea artistului pe care Dan Perjovschi o induce fiecărei teme și fiecărui loc în care lucrează este deja o decizie de politică culturală. Dan Perjovschi vrea să reformeze sistemul, să dinamiteze regulamentul și își atinge scopul transformând lumea cu luciditate.

Dan Perjovschi lucrează atât cu imagini, cât şi cu text. Comentează status quo-ul social şi de politică culturală a unei ţări şi a lumii întregi, cu umor, subversiune şi ironie incisivă. Pentru că Dan Perjovschi a crezut şi crede că rolul unui artist în epoca post-comunistă este eminamente politic. Este explicabilă astfel hotărârea lui Dan Perjovschi de a lucra la săptămânalul independent de analiză politică şi actualitate culturală ‚22’. În capacitatea sa de a comisiona artiştii contemporani de valoare şi de bună factură, Dan Perjovschi are mereu disponibilitatea de a face educaţie artistică în spaţii mici, necunoscute, în locuri unde nimeni nu merge, dar care pentru Dan Perjovschi contează sentimental şi uman.