www.iraf.ro

Programat pentru perioada 22 – 25 iulie 2010 la Timişoara, IRAF oferă  ocazia perfectă  de a celebra într-un mod unic cultura romă, împreună cu artişti din 11 ţări din diferite domenii  culturale: muzică, teatru, film, fotografie, carte, meştesug, circ modern….

Ca în fiecare an, Asociaţia Culturală TURN pune la bătaie un line-up muzical pe toate gusturile, începând de la tradiţie şi terminând  cu ultimele experimente muzicale din lumea întreagă, mulţi dintre artişti aflându –se în România pentru prima dată.

După ce au rupt scenele din toată Europa şi America de Nord, Balkan Beat Box (foto) confirmă oficial prezenţa în IRAF. România este astfel pentru prima dată introdusă în turneul european al trupei. Cu un sound unic, şi o prestaţie live incendiară, asemuită de mulţi cu un spectacol de circ, Balkan Beat Box reprezintă una din senzaţiile electro/world de pe scena muzicală a ultimilor 3 ani.

Paco Pena Flamenco Company revin pe scena IRAF cu un spectacol care a arătat publicului adevăratul spirit flamenco exploatat până la extremele sale teatrale.

Cunoscuţi pentru impresionantele prestaţii  live, belgienii de la Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, urcaţi  repede în preferinţele publicului celor mai cunoscute festivaluri  europene, forţează limitele obişnuite a ceea ce numim în mod obişnuit  ska.

Pentru că anul trecut au rupt gura târgului, când încă mulţi întrebau cine sunt, şi pentru că i-aţi  vrut din nou, Mitsoura revine pe scena noastră  cu un show avangardist, construit pe vocea inconfundabilă a Monicăi -Mitsou.

Ca în fiecare ediţie ne amintim de Django Reinhardt şi de publicul ascultător de jazz,  motiv pentru care a patra ediţie  IRAF  începe cu Swing Manoche Project, iar cu Worldy Savages din Canada, vom experiementa  un nou concept, cel  de “inteligenţă transalantică”, pe ritmuri de gypsy punk.

Vor mai urca pe scenă Langa – cel mai popular grup gypsy din Slovenia, Nadara, o trupă cu parfum de orient şi occident, Kanizsa Csillagai care se trag din neamul romilor beás din Ungaria şi Ludy Dobri împreună cu care descoperim  soundul autentic  al Ucrainei. Nopţile vor fi întreţinute de Dj K-lu şi DJ Gypsy Viking din Canada.

Cele 4 zile de festival  vă mai aduc: specatcol de dans, reprezentaţii  de teatru, proiecţii de film, târg al meştesugarilor romi, carte, o şcoală de vară, acţiuni pentru copii, acţiuni pentru persoanle private de libertate, workshopuri.

Abonamentele pentru festival se pot achiziţiona prin www.bilete.ro până în data de 19.07.2010 la preţul de 58 LEI sau în ziua festivalului la locaţia evenimentului la preţul de 70 LEI

PREŢ BILET:

  • ziua I – 10 LEI;
  • ziua II, III şi IV – 22 LEI/ zi
  • ABONAMENT FESTIVAL– 58 LEI ( pre-sale)

International Romani Art Festival este un eveniment finanţat  de către Centrul Cultural American şi  Agenţia  Naţională  Pentru Romi.

Informaţiile complete despre line-up, program, bilete, cazare şi reguli de acces în festival se află pe www.iraf.ro

Adrian Voichitescu

Presedinte Asociatia Culturala TURN

www.iraf.ro