Vernisaj Olivier Gallot – “Bucuresti o alta imagine a orasului”


Artistul francez Olivier Gallot propune  o alta imagine a orasului Bucuresti intr-o expozitie de pictura si instalatie, care va fi deschisa in perioada 7-9 mai 2010, la hotelul Novotel – Mezanin din Bucuresti. Sambata si duminica autorul va fi prezent in expozitie pentru a discuta cu cei interesati, despre arhitectura si pictura.


Olivier Gallot a venit in Romania in 1997 si a lucrat functionar la Serviciul Consular al Ambasadei Frantei.


In anul 2000, cu ocazia implinirii varstei de 50 de ani, a hotarat sa se dedice artei. Acum, dupa 10 ani autorul isi prezinta proiectul.

Bucurestiul l-a fascinat de la bun inceput. Arhitectura l-a preocupat in mod special si i-a servit drept sursa de inspiratie in picturile sale.  Astfel a inceput un proiect ambitios, care imbina pictura in ulei, arhitectura si instalatia.

Olivier Gallot a creat o serie de lucrari in volum tridimensional, care iti ofera ocazia de a descoperii noi detalii de cromatica, volum si geometrie, in functie de locul din care le privesti.

Acum, dupa 10 ani autorul e pregatit sa expuna, in perioada 8-9 mai la hotelul Novotel – Mezanin din Bucuresti. Sambata si duminica autorul va fi prezent in expozitie pentru a discuta cu cei interesati despre arhitectura si pictura.

Olivier Gallot traieste la Paris, dar vine lunar la Bucuresti. Azi l-am vizitat in atelierul  sau, chiar inainte sa transporte lucrarile in expozitie.

fotoreportaj Lucian Muntean