Tippa Irie, pe numele sau adevarat Anthony Henry, activeaza de 25 de ani in scena britanica de reggae dancehall. Si-a inceput cariera sub brandul Saxon Sound International, care a ajutat lansarea unor artisti precum Maxi Priest, Papa Levi si Smiley Culture. Tippa Irie face parte din noua generatie de MC britanici care au dezvoltat stilul “Fast Talking”, preluat in prezent de catre artisti de rap cum ar fi Busta Rhymes.

In anii 80, Tippa Irie alaturi de bunul sau prieten, DJ-ul Pato Banton erau echipa preferata pentru evenimentele de gen. Au debutat impreuna in Statele Unite, iar printre multele lor performance-uri, o mentionam pe cea de la Jamaica’s Reggae Sunsplash. La inceputul anilor ‘90, cei doi si-au incetat colaborarea si au pornit in cariere solo.

Artistul englez are la activ productia a 15 albume si diverse colaborari pentru piese ce au ajuns hituri: “Hey Mama” cu Black Eyed Peas – acest proiect i-a adus o nominalizare la premiile Grammy pentru “Cea mai buna piesa rap”. “Hello Darling”, “Raggamuffin Girl” alaturi de Peter Hunnigale, “Stress” impreuna cu Lloyd Brown, “Superwoman” cu Winsome, “The Struggle” alaturi de Jurassic Five si altele. Sa nu uitam si de “Shouting for the Gunners”, piesa special inregistrata pentru echipa de fotbal Arsenal. In anul 2000, Tippa Irie a fost invitat alaturi de trupa UB40 in turneul britanic Labour of Love III.

Tippa Irie este unul dintre cei mai solicitati si importanti entertaineri ai stilului reggae dancehall, iar la Iarmaroc ne-o va demonstra din plin. Enjoy!