22 aprilie-16 mai 2010

Galeria Konstant are plăcerea să anunţe expoziţia personală a artistului Rudolf Bone n. 1951, trăieşte si lucrează în Oradea/Ro. Un artist al cărui demers a fost remarcabil prin ingeniozitate şi simplitate în anii 80, participând constant la manifestările artistice organizate de Atelier 35.

După o tăcere de 15 ani Rudolf Bone revine expansiv cu noi proiecte derulate la foc continuu. Lucrari – instalaţii executate din materiale metalice  care se definesc prin dinamism şi prin felul în care reconstruiesc  un spaţiu dat, făcând apel la ruperea graniţelor bine definite în artă şi anume: bi, di, tri şi guadridimensional, recurgând la multiple reformulări circumstanţiale prin care încercă atât metaforic cât şi structural să elibereze forma de materie.

Sub genericul Memory of form Bone işi propune un fel de performance – work in progress, o expoziţie in continuă transformare atât la nivel ideatic cât şi ca

re-form-ulare plastică.

Manifestarea expoziţională mai puţin obijnuită a sculptorului Bone vă propune să fiţi martorii proceselor  a celor trei stagii de transformare, prin care artistul va readuce materia din care si-a conceput iniţial lucrarile la forma incipientă, păstrând doar filmarea proceselor de reformulare sistemică.

stg.1.  22 arpilie, expunerea lucrărilor aplatizate prin tăvălugire;

stg.2.  29 aprilie: expunerea unui calup care va intregi toate lucrarile,

stg.3.  6 mai: expunerea a trei lingouri personalizate ale celor trei metale care compun lucrarile, si concomitent filme care stau mărturie  procesului de transformare.

Galeria Konstant, infiintata in 2010 de catre Constantin Costea si Adrian Chirila cu scopul de a provoca si a promova productia de arta contemporana in orasul Oradea. Situata la granita, aceasta isi propune cercetarea,  reluarea si lansarea unor proiecte mai vechi a anumiti artisti care au avut o activitate remarcabila si originala. Organizarea unor programe serioase de actualizare a artei romanesti  prin sprijinirea, promovarea si lansarea  artistilor tineri cu potential si originalitate. Scopul galeriei este de a se promova pe piata de arta europeana si nu numai intr-un context cat mai larg posibil.

GALERIA KONSTANT

Calea Clujului colţ cu Piata Tineretului la nr1

www.konstant.ro

[email protected]

tel. 0741500824