21 aprilie 2010, Bucuresti

Organizatorii BUCHAREST BIENNALE considera AFCN o institutie ilegala si imorala

Avand in vedere demiterea ilegala in august 2009 a directorului AFCN, organizatia noastra considera concursul de proiecte culturale initiat in aceasta perioada ca fiind ilegal si imoral. Din acest motiv am decis sa protestam public impotriva ilegalitatilor statului roman realizate prin MCPN si sa renuntam la orice cerere de finantare din partea AFCN, o institutie care si-a pierdut credibilitatea si a devenit un instrument politic in mainile unor oameni incapabili de a intelege cultura romana.
AFCN este o institutie politizata, subjugata intereselor politice meschine care nu mai poate avea suport moral din partea noastra pana cand directorul interimar nu-si da demisia de onoare, iar “specialistii” ministerului nu sunt demisi in bloc pe motive de incompetenta si sustinere a unei institutii corupte moral.

Vom decide asupra actiunilor viitoare fiind posibila inclusiv apartitia tuturor publicatiilor si comunicatelor legate de proiectele noastre cu sigla “Acest proiect NU este finantat de Ministerul Culturii sau AFCN”.

Consideram acest gest unul de normalitate si o dovada de moralitate care speram sa fie urmat de toti operatorii culturali care s-au saturat de politica damboviteana propusa de domnul Emil Boc si sustinuta aprig de MCPN.

PAVILION | journal for politics and culture
www.pavilionjournal .org

BUCHAREST BIENNALE
www.bucharestbiennale.org

PAVILION UNICREDIT | center for contemporary art & culture
www.pavilionunicredit.ro