Expiart Project prezinta

Tara, Dochia si Vitelul de Aur

O discuţie despre arta contemporană dublată de o improvitaţie teatrală

Invitati:

Arta – Diana Dochia si Tara von Neudorf

Teatru – Iulian Ghita si Marcel Top

Marti 20 aprilie 2010, ora 20

@OTHERSIDE (Brezoianu 4)

Rolul curatorului in expunerea de arta contemporana este esential la nivelul receptarii obiectului artistic. A construi un spatiu interactiv care sa-ti permita totodata intimitate in comunicarea cu opera de arta face din munca unui curator o dublare a muncii artistului. De la vopsirea peretilor la lipirea etichetelor totul este gandit drept parte integranta a conceptului pentru a facilita publicului accesul la opera de arta.

O discutie despre exhibition design si rolul curatorului in arta contemporana, particularizand pe expozitiile organizate de Anaid Art Gallery.

Anaid Art Gallery este o galerie de portofoliu infiintata in 2004, care promoveaza artisti contemporani a caror creatie este inspirata de psihologia omului contemporan.

Personaje controvesate in spatiul artei contemporane romanesti Diana Dochia si Tara (von Neudorf) aduc in discutie arta ca mijloc de expresie al anxietatii individului contemporan. Lumea valorilor inversate in care traim, decimata de razboiaie si marcata permanent de ura si egoism devine un subiect permanent al creatiei artistului sibian, promovat de galeria Anaid.

Diana Dochia (n.1980) este istoric de arta, doctorand al Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, co- fondator al  Retelei Nationale a Muzeelor din Romania si proprietarul galeriei Anaid din Bucuresti. Diana Dochia cerceteaza problemele pe care le ridica expunerea de arta contemporana. A organizat expozitii in tara si in strainatate.

Tara (von Neudorf) (n.1975) este considerat „cel mai bun grafician dat de scoala de la Cluj”. Artist militant, Tara abordeaza in grafica temele precum razboialele, violenta, crimele impotriva umanitatii etc. Este preocupat de problemele mondiale ale societatii contemporane.