Cu ocazia Premierei naţionale a spectacolului „Seară Balanchine”, ce va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, ora 18.30, la Opera Naţională Bucureşti, Asociaţia Cotroceni şi Wagner Arte Frumoase şi Poveşti vă invită să vizionati doua expoziţii deosebite in foayer-ul locaţiei: vernisajul de fotografie cu tema „Plimbări prin Cotroceni” şi o colecţie de porţelanuri pictate manual pentru aceasta expozitie de artistii atelierului Wagner.

Expoziţia de fotografie „Plimbări prin Cotrocenicuprinde lucrări premiate în cadrul concursului cu tema dedicată cartierului Cotroceni şi va înfăţişa frumuseţile ştiute, ascunse sau neglijate ale Cotroceniului. Autorii celor mai bune trei fotografii vor fi premiaţi în cadru festiv, de catre Asociatia Cotroceni, cu distincţia de „Membru de Onoare al Asociaţiei Cotroceni”.

Colecţia Wagner Arte Frumoase şi Poveşti propusa cu aceasta ocazie este, in premiera pentru Romania, o selectie de portelanuri pictate manual cu motive romanesti si imagini ale Cotroceniului. Motivele atent lucrate de artistii de la Wagner Arte Frumoase si Povesti se regasesc de aceasta data pe obiecte fine dedicate artei servirii ceaiului (cesti din portelan, ceainice, accesorii) dar si pe bijuterii si magneti de calatorie miniaturali.

În cadrul premierei „Seară Balanchine” publicul român va putea urmări două dintre cele mai consacrate lucrări ale lui George Balanchine. Prima este „Valse Fantaisie” pe muzica lui M. Glinka. Reprezentaţia “Valse Fantaisie”, Balet Balanchine® este prezentată prin acord cu The George Balanchine Trust şi a fost realizată în conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine® şi Tehnica Balanchine®, stabilite şi furnizate de către Trust.

Cea de-a doua este „Serenada”, pe muzica lui P. I. Ceaikovski.

Reprezentaţia “Serenade”, Balet Balanchine® este prezentată prin acord cu The George Balanchine Trust şi a fost realizată în conformitate cu standardele privind serviciile de Stil Balanchine® şi Tehnica Balanchine®, stabilite şi furnizate de către Trust.

Balerinii vor fi pregătiţi pentru acest spectacol-eveniment de maestrul Paul Boos, desemnat de către Trustul George Balanchine (New York) să monteze acest spectacol pe scena Operei Naţionale Bucureşti. „Seară Balanchine” se va deschide cu cea mai recentă creaţie a maestrului Ioan Tugearu, pe muzica lui J. S. Bach.

Locatia: Opera Naţională Bucureşti

Data: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010

Ora: 18.30

Despre Wagner Arte Frumoase si Povesti

Atelierul de portelanuri fine Wagner Arte Frumoase si Povest, detinut de Ana si Irina Wagner, este singura manufactura din Bucuresti care traduce arta pura (grafica, pictura, etc.) pe obiecte de portelan lucrate manual.

Povestile preferate ale artistilor Wagner, despre case zburatoare si pisici calatoare se regasesc pe ceainice, farfurii, bijuterii din portelan fin si magneti turistici, ca amintire a unor stari de bine din calatoriile de studiu ale artistilor.

Cei care cunosc atelierul Wagner sunt oameni urbani si non-conformisti, care incearca sa isi gaseasca un spatiu de refugiu intr-un Bucuresti tot mai incarcat de oferte.

Artistii Wagner Arte Frumoase si Povesti au mai expus in Bucuresti, Salonic, Barcelona, Essen sau Budapesta iar printre subiectele preferate de grafica se numara pisicile calatoare, plantele fantastice, casutele de poveste, printese exotice.

Colectiile Wagner Arte Frumoase si Povesti pot fi vizionate la Magazinul Wagner Arte Frumoase si Povesti din Bd. Carol nr. 39, sector 2, Bucuresti (intre Pta Rosetti si Biserica Armeneasca).

Contact:

Irina Wagner

0722 521174

www.wagnerarte.ro