mail_noi-himalaya

In perioada 11.02 – 4.03 2010 Centrul Cultural Francez din Timisoara are placerea de a gazdui expozitia de fotografie “Noi, Himalaya” realizata de cunoscutul alpinist-fotograf , Cristian TZECU.

Anul 2008 a fost pentru Cristian TZECU foarte prielnic pentru expediţii: două dintre ele în Himalaya indiană, respectiv cea nepaleză.

In urma acestor fascinante experiente au rezultat mii de fotografii. Cea de pe afişul expoziţiei a castigat sectiunea Paysage-Voyage a concursului anual organizat de revista franceza „Photo”.

La vernisajul care va avea loc la sediul CCF (Bv.C.D.Loga, nr.46) JOI, 11 februarie, începând cu orele 19, va fi prezentat in premiera si filmul „50 Rupees”, care ilustreaza povestea expediţiei velo pe acoperisul lumii.


11.02  > 4.03.2010

Vernisaj : JOI, 11 februarie, ora 19.00

Centrul Cultural Francez din Timisoara

2008 a fost un an foarte prielnic pentru expediţii: două dintre ele în Himalaya indiană, respectiv cea nepaleză.

Prima a fost atipică, deoarece nu am escaladat niciun vârf, dar în schimb am folosit mult bicicleta pentru deplasare. Am pedalat prin Delhi, McLeod Ganj (reşedinţa guvernului tibetan în exil), Srinagar – La, în inima Kashmirului. Dar mai ales în Ladakh, supranumit Micul Tibet. Aici am urcat pe biciclete în Khardung-la, 5374 metri, considerată de indieni ca cea mai înaltă trecătoare auto din lume, dar am văzut şi peisaje fantastice, oameni deosebiţi.

A doua expediţie a fost în Nepal, în zona SoloKhumbu, aproape de Everest. Aici am urcat pe Island Peak, de 6189 metri, şi am încercat frumosul şi tehnicul munte Ama Dablam, de 6812 metri, de al cărui vârf ne-au despărţit 300 metri.

În urma acestor fascinante experienţe au rezultat mii de fotografii. Cea de pe afiş a câştigat secţiunea Paysage-Voyage a concursului anual organizat de revista franceză Photo. Acest lucru a catalizat întâlnirea mea cu Dl Eric Baude, directorul Centrului Cultural Francez din Timişoara. Cu sprijinul CCF, şi cu ajutorul firmei Continental, expoziţia la care vă invit a văzut lumina.

În expoziţie i-am invitat cu câteva imagini şi pe Minerva Vincze, care a urcat cu noi pe Island Peak, respectiv pe Cătălin Neacşu, alături de care am pedalat în India.

La vernisajul care va avea loc la sediul CCF în 11 februarie, începând de la orele 19, vom prezenta în premieră şi filmul „50 Rupees”, care ilustrează povestea expediţiei velo pe acoperişul lumii. Durata filmului e de 35 minute. Din 12 februarie, filmul va putea fi vizionat pe www.DeParteaTa.ro.

Vă aşteptăm cu drag,

Cristian TZECU

Asociaţia De Partea Ta