5374_0_1Performance al artistei române Irina Botea despre capacitatea cântecelor, în special a imnurilor naţionale, de a funcţiona ca spaţii active de protest şi negociere socială. Cu participarea unui grup de muzicieni români.

Performance-ul organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român din Madrid va încheia Ciclul audiovizual Multitud Singular: El arte de resistir / Multitudinea singulară: arta de a rezista pe care Departamentul Audio-video al MNCARS îl propune în perioada 14 oct. – 12 dec. 2009, în Auditoriul Sabatini.

Multitud Singular: El arte de resistir reuneşte 16 programe de proiecţii video, cinci conferinţe şi se va încheia cu un performance special realizat de Irina Botea. MNCARS prezintă o selecţie de lucrări mediatice care comemorează evenimente, revelă traume, investighează amintiri şi produc contraimagini în arta şi societatea contemporană. Majoritatea lucrărilor video se concentrează pe ideea de insurecţie şi sunt exemple de singularitate ale acelor mişcări capabile să mobilizeze persoane şi grupuri pentru a sprijini cauza lor singulară.

Programul complet al ciclului Multitud Singular: El arte de resistir:
http://www.museoreinasofia.es/programas-publicos/audiovisuales/multitud-singular/horario-y-programacion.html

Irina Botea: http://www.irinabotea.com/