În cadrul Zilelor Culturii Germane Ambasada Republicii Federale Germane şi Goethe-Institut Bucureşti  va invita la expozitia

Iosif Király: Mapping Berlin-Bucharest

prezentata in două abordări diferite ale aceleiaşi teme în două expoziţii complementare.
Expozitiile pot fi vizitate în perioadele 4-19.11., la Galeria sub_Cărtureşti şi 4-30.11., la Galeria Posibilă.

***

După 1989 mecanismele vieţii personale l-au determinat pe artistul Iosif Király să călătorească sistematic la Berlin, unde de fiecare dată s-a oprit cu plăcere şi fascinaţie.

A avut ocazia să observe şi să înregistreze periodic transformările spectaculoase prin care a trecut acest oraş după căderea zidului ce îl divizase pentru mai multe decenii.

Bucureştiul, fiind locul în care artistul trăieşte, a fost subiectul unei monitorizări fotografice continue în aceeaşi perioadă. Şi el a suferit schimbări spectaculoase, uneori dramatice şi cu siguranţă mult mai haotice decât capitala Germaniei.

Invitaţia lansată de Goethe-Institut de a pune în paralel fotografii realizate în ultimii douăzeci de ani, în cele două metropole, i-a prilejuit o incursiune în propria arhivă de imagini. Artistul a selectat şi uneori reconstruit locuri şi situaţii aşa cum le-a cunoscut cândva, şi cum – unele dintre ele – nu mai pot fi văzute astăzi.

foto: Vlad Petri

img_2777img_2782img_2775img_2783img_2781