img_9569Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi este invitat să participe la un dublu eveniment în Salas, Asturias, Spania

Mai întâi este vorba despre a cincea editie a Bienalei internaţionale de sculptură  în aer liber, La escultura en el norte, bienală ce se va desfasura din 05 octombrie până în 17 octombrie 2009. Artistul plastic Maxim Dumitras, şef de sectie la Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, din cadrul Complexului Muzeal Judeţean Bistriţa, va realiza o lucrare monumentală, în lemn, care va fi apoi expusă în aer liber în Salas. La această ediţie a Bienalei mai participă artişti plastici din Italia, Spania, Letonia şi Estonia. În cadrul aceleaşi bienale, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari este invitat să scrie în spaniolă textul pentru catalogul bienalei care va fi editat până la finele anului 2009.

Concomitent, tot în Salas, va avea loc al Vl Congres Internaţional despre economie şi patrimoniu în mediul rural. În cadrul congresului, Maxim Dumitraş şi Marin Mălaicu-Hondrari vor susţine trei conferinţe în cadrul cărora vor prezenta Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, Complexul Muzeal Bistriţa şi Casa de Cultură din Sîngeorz-Băi, considerând că toate instituţiile mai sus numite au relevanţă în economia şi patrimoniul rural. Conferinţele, alături de texte teoretice, vor avea şi un suport media, şi când spunem asta ne referim la dvd-uri cu Muzeul de Artă Comparată şi cu Ansamblul Folcloric al Casei de Cultură din Sîngeorz-Băi, la site-ul Muzeului, la dvd-uri  cu recentele simpozioane organizate de Muzeu, la cataloage şi pliante. 

Organizator este Asociaţia Culturală Salas en el Camino, reprezentată prin d-l Salustiano Crespo, în parteneriat cu Primăria din Salas, Leader Ese-Entrecabos, Cajastur, Fundaţia Hidrocantabrico şi Consiliul Culturii şi Turismului din Principatul de Asturias.