resize-of-2472

foto: Marian Iliesu

Atat fotografii profesionisti cat si turistii care fotografiaza in locuri publice se confrunta cu tot mai multe restrictii impuse abuziv de catre Politie, paznici, portari si bodyguard-zi. Personal am fost agresat verbal si legitimat abuziv cand am fotografiat pe domeniu public, in Bucuresti.

In Marea Britanie numerosi fotografi la care li s-a interzis sa fotografieze diferite “obiective” lie-au fost inregistrate datele personale in baze de date anti-terorism.

Ca protest la aceasta atitudine ostila fotografii sunt invitati sa posteze un autoportret cu slogamul:

Fotografia nu e o crimă”  sau “Nu sunt terorist” la adresa: www.not-a-crime.com/

notacrime

Sute de fotografi, atât profesionişti  cat şi amatori, au promis sprijinul lor la campania  ” Fotografia nu e o crimă” , lansata saptamana trecuta pentru sensibilizarea publicului datorita creşterilor restricţiilor de fotografiere în public.

Mai mult de 400 de fotografi s-au alăturat Flickr grup la această campanie şi aproape  100 au prezentat portrete cu ei  înşişi  “Eu nu sunt un terorist” şi “Fotografia  nu este o crimă” .

“Pericolul crescut al atentatelor teroriste, pedofilia, cat si  protecţia vieţii private au dus la o profundă neîncredere fata de fotografi,” a spus BJP’s editor Simon Bainbridge. “Poliţia a invocat  legislaţia anti-terorista pentru a impiedica  fotografii de a – si efectuarea munca …” 

sursa: The British Journal of Photography