Vineri 24 iulie 2009, la ora 16.00 se va deschide a treia expozitie din seria Young Romanian Art, ce are loc in Noua Galerie a ICR Venetia. Expozitia se numeste ‘the city’, fiind o expozitie colectiva, ce cuprinde lucrari de Tudor Bratu, Elena Ciobanu, Alexandru Ciubotariu, Tudor Prisacariu, Andy Sinboy.

Aproape toti locuim acum la oras. Autostrazile au facut legatura intre cele mai indepartate regiuni. Televiziunea, internetul si retelele de telefonie mobila sunt cu noi peste tot. Natura virgina, locurile neatinse au disparut, sau oricum, nu mai vrem sa stim de ele.

Strategiile administratiei si ale puterilor financiare ne formuleaza viata. Ele pun in functiune marile santiere ale separatismului social si sistemele de supraveghere compuse din bodyguarzi si camere de filmat.

Prin sita acestor mari gesturi trec insa neobservate micile noastre tactici cotidiene: protestele minore scrise cu carioca pe peretele proaspat vopsit, glumele practice facute pe seama reclamelor din spatiul public, observatiile zilnice asupra decaderii peisajelor urbane si rurale, retragerea in spatiul intim prin intermediul unor fotografii.


Young Romanian Art este proiectul de rezidenta al lui Mircea Nicolae, organizatorul si curatorul celor 14 expozitii din perioada iulie – octombrie 2009. Aceasta serie de expozitii cu durata de o saptamana urmareste promovarea artei tinere romanesti in timpul Bienalei de Arta de la Venetia 2009.