Leonard Ursachi
Paris-Constantinople
Vernisaj 1 august 2008/ 18h00
Galeria Etaj 3/4, Bd. N Balcescu nr. 2
Teatrul National / Bucuresti

Instalatia PARIS – CONSTANTINOPLE a fost creata special de artistul Leonard Ursachi pentru spatiul Galeriei Etaj 3/4 cu doua elemente principale: primul este un traseu ingradit ce traverseaza spatiul galeriei ( traseul Paris – Constantinopole fiind pentru Leonard Ursachi emblematic atat din punctul de vedere al interculturalitatii contemporane, cat si din perspectiva axei temporale trecut-prezent-viitor), cel de-al doilea element al instalatiei este o structura intitulata Hiding Place, ce sugereaza atat ideea de adapost, cuib, sau bunker, cat si de loc al revenirii, al intoarcerii acasa.

Leonard Ursachi s-a nascut la Vaslui; a studiat istoria artei si arheologia la Paris, la Universitatea Sorbona si in prezent traieste si lucreaza la New York.

Expozitia va putea fi vizionata in perioada 1 – 31 august 2008 la MNAC, Galeria Etaj _ de la Teatrul National, Bucuresti. Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 1 august 2008, la orele 18.00 si va fi precedat de o intalnire cu presa ce va incepe la orele 16.00.

MNAC
Galeria Etaj 3/4, Bd. N Balcescu nr. 2
Teatrul National / Bucuresti
www.mnac.ro
[email protected]