BUCHAREST BIENNALE 3 (parallel event) proudly sponsored by Pilsner Urquell
GEOGRAFII EMOTIONALE – MITURI URBANE
Prelegere de Adrian Majuru

Miercuri 21 Noiembrie 2007, orele 18.30
Centrul National al Dansului, Bucuresti
Bd. Nicolae Balcescu, nr. 2
(TNB etaj 4, Sala Ronda)

Istoria cartografiaza si dimensiuni aparent insesizabile. Sunt dificil de surprins, decalat si catalogat deoarece traverseaza cu mare usurinta perioade istorice variate, insa odata penetrat insesizabilul, pot fi descoperite raspunsuri la intrebari seculare.
De ce uitam adesea de unde am plecat? De ce a face bine are conotatie negativa? De ce „magarii nu iarta niciodata unuia dintr-ai lor faptul de a se fi ridicat deasupra medieiâ” (Stefan Zeletin, “Din tara magarilor”)
Geografiile emotionale sunt cartografieri a caror fluctuație istorica traverseaza multe epoci si multe ierarhii sociale. Ele sunt cei mai sensibili senzori prin care natura umana incearca sau forteaza o adaptare in propria-i istorie!
Prelegerea lui Adrian Majuru se doreste o cartografiere emotionala a Bucurestiului anticipind intr-o masura tema BUCHAREST BIENNALE 3 de anul viitor: “Fiind aici. Topografia contemporaneitatii” curatoriata de Jan-Erik Lundstrom si Johan Sjostrom.

Adrian Majuru (n.1968, București) coordoneazÄ Muzeul de artă populară dr.Nicolae Minovici și este unul dintre inițiatorii înființării Muzeului de antropologie urbană. Este autorul mai multor cărți între care amintim selectiv: Bucureștii mahalalelor sau periferia ca mod de existență (Compania 2003) si Copilăria la români (Compania, 2006)