RahovaNonStop / spectacol in 25 de ore este o productie Tanga Project, fiind un proiect invitat (Project empowerment) al initiativei HARTA SENSIBILA pentru zona Uranus-Rahova.

Echipa tangaProject organizeaza un atelier de teatru de 25 de ore nonstop, in perioada 16-17 octombrie 2006, in scuarul din intersectia Caii Rahova cu Strada Sabinelor.

Intregul proces artistic va fi deschis spre vizionare publicului incepand cu data de 16 octombrie, ora 20.00. Pe 17 octombrie, la ora 20:00 se vor juca cele cinci spectacole. Tot atunci, la ora 21: 30 se va tine o conferinta de presa despre eveniment, in aceeasi locatie.

Timp de 25 de ore vor fi la un loc regizori, dramaturgi, scenografi si actori, organizati in cinci echipe care scriu, monteaza si prezinta fiecare cate un spectacol scurt pornind de la povestile si locuitorii zonei Rahova-Uranus. Scuarul este situat pe linia de demarcatie intre centrul Bucurestiului si cartierul Rahova, zona aflata intr-un proces accelerat de transformare urbana.

tangaProject este un atelier de teatru al studentilor sectiei regie teatru, anul 4, UNATC “I L Caragiale”: Miruna Dinu, Bogdan Georgescu, Vera Ion, Ioana Paun, David Schwartz.

Partenerii evenimentului sunt Ofensiva Generozitatii, Centrul International pentru Arta Contemporana-CIAC, Initiativa VA URMA, British Council, DC Communication, AFCN, Desant Theatre, Beraria Beker Brau, UNATC, Primaria Capitalei si Politia Sectorului 5.


_____________________________________

In perioada 20 septembrie-20 noiembrie se desfasoara in zona Uranus Rahova initiativa REGASESTE-TI IDENTITATEA, propusa de Centrul International de Arta Contemporana – CIAC, Bucuresti in parteneriat cu DC Communication, Headvertising si British Council, in cadrul miscarii de regenerare urbana VA URMA, cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor, Administratia Fondului Cultural National.

In urma apelului de participare au fost selectate trei proiecte:

– HARTA SENSIBILA, ai carei autori sunt Maria Draghici (artist video), Bogdan Georgescu (regizor), Irina Gadiuta (regizor), Gabriela Albu (arhitect).

– Apartamentul/Infobox pentru Bucuresti ? autori Mona Vatamanu & Florin Tudor

– Tipuri de Spatii – autoare: Diana Gomez.

HARTA SENSIBILA este un proiect de documentare artistica si interventie sociala in zona Rahova-Uranus, Bucuresti, 2006. Proiectul isi propune descoperirea conexiunilor dintre oamenii din Rahova si locurile pe care le populeaza. Cele doua componente principale ale proiectului sunt realizarea unui material documentar/video si transformarea scuarului din intersectia Caii Rahova cu Strada Sabinelor intr-un parc, un spatiu de dezbatere publica.

Pentru alte evenimente sau informatii legate de miscarea de regenerare urbana a zonei Rahova, vizitati pagina Va Urma la www.vaurma.ro