BUCHAREST BIENNALE 2
www.bucharestbiennale.org
va invita la

Centrul National al Dansului – Bucuresti

Not a life saving device
Coregrafie si interpretare: Alexandra Pirici
Crossroad of illusions
Coregrafie si interpretare: Adrian Stoian

Duminica, 4 iunie 2006, ora 20:00
Etaj 4 (acces Laptaria Enache), Studio 2, intrarea pe baza de bilete (5 RON)
La finalul spectacolului publicul este invitat la discutii cu artistii.

__________________________________
Not a life saving device
Incercind sa “construiesti” o piesa, incercarea, in masura in care are coerenta, poate deveni insasi “constructia”. M-a interesat fragilitatea unei astfel de constructii, vulnerabilitatea ei, senzatia pe care o ai cind “te” prezinti publicului lasind la vedere incertitudinea, ezitarea, nesiguranta, cind demitizezi imaginea artistului care controleaza perfect momentul performativ si lasi loc unui tip de demers in care performanta (in sensul de “performance”) se construieste de la sine, iar tu incerci doar sa restringi posibilitatile si sa limitezi obtiunile, asteptind ca lucrurile sa se intimple sau nu.

Solo realizat in timpul rezidentei la Tanzquartier–Viena, aprilie-iunie 2005.
Muzica: The Beatles

Alexandra Pirici a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica – Bucuresti, sectia coregrafie. In perioada 1997-2000 a fost bursiera la Scoala de Balet a Operei din Viena. De-a lungul timpului a participat la workshop-urile lui Joe Alegado, Mark Tompkins, Lisa Nelson, David Zambrano, Inge Kaindlsdorfer, Martin Sonderkamp, John Jasperse si a dansat in piesele lui Eduard Gabia, Florin Fieroiu, Ioana Macarie, Joe Alegado. Din 2002 produce propriile ei piese: “In Bloom”, “Sprint”, “Not a life saving device”.

_________________________________
Crossroad of illusions
Inauntru si afara
Am doar o singura viata si totusi traiesc doua
Va recomand cu incredere: DE AJUNS cu confesiunile in public!
Ies din ring…
Este timpul sa imi traiesc viata, nu pe a altuia .
Oricum, sansele sunt de partea mea.

Adrian Stoian este absolvent al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali”. A studiat dans contemporan cu Ema Ciobanu (2001-2002) si Florin Fieroiu (2002-2004). A participat la workshopuri conduse de Ruxandra Racovitza (RO) si John Jasperse&Juliette Mapp (USA).
In 2004, in cadrul Concursului National de Dans, a ocupat locul intii cu piesele “Loading” si “Puls”, iar in 2005, in cadrul selectiei nationale pentru Eurovision Young Dancers 2005 a ocupat locul intii cu “Loading” si “Soul Sacrifice”.