PREMIILE „MARGARETA STERIAN”
PENTRU CREATIE MUZEOGRAFICA SI PLASTICA

Decernarea Premiilor „Margareta Sterian”
Vineri, 9 decembrie 2005, orele 13.00
Locul: Muzeul National de Arta al Romaniei
Corp Central
Calea Victoriei 49 – 53

Muzeul National de Arta al Romaniei are placerea sa va invite vineri, 9 decembrie 2005, orele 13.00, la festivitatea de decernare a Premiilor „Margareta Sterian„ pentru creatie muzeografica si plastica. In semn de pretuire a creativitatii si talentului novator al artistei, ca omagiu adus prodigioasei sale colaborari cu Muzeul National de Arta al Romaniei,acesta a instituit in anul 1993 Premiile „Margareta Sterian”. Anual muzeografi si artisti – personalitati ale vietii artistice romanesti sunt premiati pentru expozitiile organizate in anul precedent. Criteriul pentru acordarea premiilor este calitatea activitatii artistice supuse jurizarii.

Anul acesta juriul, alcatuit din criticii si istoricii de arta Rodica Matei, Pavel Susara, Angelica Iacob, Gheorghe Vida si Raluca Bem Neamu a hotarat decernarea urmatoarelor premii pentru editia 2004 a concursului:

Premiul „Margareta Sterian” pentru muzeografie pe anul 2004 a fost acordat doamnei dr. Livia Dragoi pentru
expozitia retrospectiva Abodi Nagy Béla, organizata de Muzeul de Arta Cluj-Napoca. Premiul „Margareta Sterian” pentru creatie plastica pe anul 2004 a fost decernat doamnei Silvia Cambir pentru expozitia organizata la Galeria Simeza si domnului Gili Mocanu pentru expozitia organizata la Galeria Posibila, curator Matei Caltia.

Pentru creatie plastica au mai fost nominalizati artistii Florica Prevenda, Alma Redlinger si Victor Ciobanu pentru expozitii organizate de Uniunea Artistilor Plastici, si Dumitru Gorzo pentru expozitia „Dilitdotcom” simptome ale mitului contemporan, organizata de Anaid Art Gallery.
Pentru creatie muzeografica a fost nominalizat domnul Sande Varjoghie pentru expozitia „EuroLiteraTur”
organizata de Muzeul National al Literaturii Romane.

Pentru a asigura o transparenta deplina, noutatea de anul acesta in cadrul festivitatii de decernare a
premiilor consta in prezentarea in imagini a tuturor propunerilor primite, a nominalizatilor la cele doua sectiuni „muzeografie si creatie plastica” si, bineinteles, a castigatorilor.