Marti 14 decembrie, 2004, ora 18.00

Librăria Cărturesti din Bulevardul Magheru

Se lansează catalogul:

Dan Perjovschi – Walls, Floors, Museums and Mines 1995-2003

(ca urmare a premiului Henkel CEE pentru desen contemporan)

În cadrul lansării vor fi proiectate lucrări ale artistului.

Din 1995 Dan Perjovschi deseneaza pe pereti si podele pe ici pe colo peste tot in lume. Din ce face el mai totul se sterge si se uita. Nu ramine decit un pic in capatinile celor care au fost la Venetia, New York, Londra, Paris, Lyon, Berlin, Frankfurt, Seul sau Cluj.

Dan Perjovschi este născut la Sibiu în 1961. Din 1990 trăieste si lucrează la Bucuresti. Membru al redactiei Revistei 22, editor invitat al revistei Idea artă+societate din Cluj.

A primit anul acesta premiul de artă George Maciunas, iar în 2002 premiul pentru desen Henkel CEE Viena, precum si premiul fundatiei Gheorghe Ursu în 1999. Profesor invitat la Duke University SUA si la scoala Superioară de artă din Marsilia.

Expozitii personale în 2004: Drawing-drawing, Galeria Gregor Podnar, Lubliana; Attila, Protokoll Studio, Cluj; No idea, Galeria Schnittraum în cadrul Tîrgului de artă, Köln. Participă la expozitii de grup în 2004: Galeria Johann Koenig, Berlin; Bienala de artă Cetinje, Dubrovnik; Off-site, Collective Gallery Edinburgh; Passage d’Europe la Muzeul de artă modernă din St. Etienne; Communaute la Institutul de artă contemporană din Villeurbanne; Bienala de artă media din Seul.

Organizatori: Editura Idea & Librăria Cărturesti