Anna Grozavu (20 de ani) a expus recent, în cadrul proiectului CONCEPT_ MORA EMERGING 2016 ediţia a III-a inițiat de galeria MORA din București, o instalație cu fotografii, care permitea rearanjarea întregii serii, astfel lucrarea fiind într-o continuă transformare.

“Pornind de la ideea că pentru ca o lucrare să existe, aceasta are nevoie de un public, instalația Untitled II își dorește să amplifice rolul privitorului în demersul creativ. Astfel acesta devine curatorul instalației și poate aranja, panota lucrările după cum considera că funcționează ele ca un întreg. În aranjarea lucrărilor există un număr mare de soluții. Pornindde la cele 24 de lucrări,  privitorul poate expune pe perete toate cele 24 sau doar 1, acesta poate face diferite combinații, bazându-se pe conținutul acestora.Existența lucrărilor predefinite, de aceeași dimensiune, nu indică niciun fel de cheie de citire, astfel publicul este invitat să interacționeze și să dea un  sens personal acestei instalații. Subiectul fotografiilor este un exercițiu experimental bazat pe interacțiunea dintre spațiul intim, de interior, și spațiul exterior.”

///

Modernism.ro lansează proiectul online „Tineri și neînfricați: artiști și producători culturali români contemporani sub 30 de ani”. Acesta pune accentul pe artiști și producători culturali tineri (până în 30 de ani) care lucrează și creează în domenii (nelimitându-se la acestea) cum ar fi pictură, sculptură, noile media, software și aplicații, performance, instalație, film, foto-video, design, arhitectură etc. Proiectul are o componentă cantitativă – arhivarea până în 100 de tineri creativi – și una de focus – „portrete” video, foto și audio pentru 23 de tineri creativi selectați. Proiectul se bazează pe pe experiența echipei platformei Modernism.ro (neschimbată din 2010) și pentru notorietatea acesteia câștigată prin vizibilitate, credibilitate și sustenabilitate.

Proiectul „Tineri și neînfricați” adaugă la Modernism.ro o secțiune dedicată artiștilor și producătorilor tineri de cultură vizuală contemporană, prin mai multe tipuri de focusuri (arhivare – cantitativ, portrete video, foto, audio – calitativ), completând cu și sortând în același timp informații și idei cu și despre un segment creativ foarte dinamic în România, tinerii. Abordarea critică este minimală, scopul fiind o promovare pe orizontală a fenomenului artistic contemporan românesc.

Partenerii și prietenii Modernism.ro sunt invitați să trimită sugestii de artiști și producători culturali, pentru a fi incluși în proiect, la adresa ism at modernism.ro.

Proiect co-finanțat: Administrația Fondului Cultural Național

///

Anna Grozavu – curriculum vittae
Studii:
2014- prezent Universitatea Națională de Arte, București
design grafic
2010- 2014 Liceul de arte Victor Brauner, Piatra Neamț
design textil
2008-prezent Asociația culturală ARTE.RO

Expoziții:
2016 Concept, Centrul de artă Mora, București
Walking on the City, Galeria Design 15, București
Nucleu 0004, Combinatul Fondului Plastic, București
Sounds like a book, UNAgaleria, București
2015 Design the Illy Can, București
2014 Balcick, Bulgaria
2013 Arte.ro, ediția IV- Paris
Formaje Sketch-up Page, București
Arte.ro, ediția III- Piatra Neamț
2012 Arte.ro, ediția II- Londra
2011 Arte.ro, ediția I- Veneția

Publicații, web:
2015 sub25.ro
2014 luste silkscreen studio, Letonia
2013 All Hollow, I must fit in reart.ro
Popper Mag, Lituania

www.annagrozavu.com
[email protected]
facebook.com/annagrozavu
behance.com/annagrozavu
ello.com/annagrozavu
instagram/annapardeaur

anna-grozavu-lm-47

anna-grozavu-lm-44

anna-grozavu-lm-48

anna-grozavu-lm-46 anna-grozavu-lm-49

foto Lucian Muntean

anna-grozavu-lm-20 anna-grozavu-lm-08 anna-grozavu-lm-09 anna-grozavu-lm-10 anna-grozavu-lm-11 anna-grozavu-lm-12 anna-grozavu-lm-13 anna-grozavu-lm-14 anna-grozavu-lm-16 anna-grozavu-lm-17