Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Centrul Cultural Poarta 7 și Hotel Parc prezintă spectacolul „Camera 1306 [I Am Myself]” la Alba Iulia în data de 28 iulie 2012, în cadrul Stagiunii Paradis Serial 2012. Realizat de coregraful Cosmin Manolescu, „Camera 1306 [I Am Myself]” este un spectacol „fantasmă” despre „corpul aflat într-un spațiu privat”, care poate exprima „un loc, un nume, o stare de spirit, oricum ceva imposibil de definit, misterios şi cu siguranţă, fragil”, și care face apel la „puterea imaginaţiei fiecăruia”, cum spun o serie din cronicile spectacolului. Interpretarea este semnată de Catrinel Catană și Cosmin Manolescu.

Spectacolul este conceput ca un performance-maraton cu durata de 6 ore, desfășurat între orele 18.00-24.00 și se va juca în data de 28 iulie 2012 la Hotelul Parc, partenerul asociat al proiectului din Alba Iulia. Accesul publicului se face la fiecare oră exclusiv pe bază de rezervare cu cel puțin o zi înainte de spectacolul programat, la [email protected] sau 0722 733 831. Rezervarea trebuie să includă ora aleasă pentru participarea la spectacol. Spectacolul poate include interacțiune cu publicul prezent și nu este recomandat persoanelor sub 16 ani. Trailer-ul spectacolului este disponibil la http://vimeo.com/25636744.

După spectacolul din Alba Iulia, reprezentațiile vor continua la Hotel InterContinental București în 12 august și 8 septembrie, precum și cu o reprezentație la Timișoara în toamna 2012. „Camera 1306 [I Am Myself]” a avut premiera europeană în august 2011 în cadrul Stockholm Fringe Fest, cu susținerea Institutului Cultural Român din Stockholm, și a fost prezentat ulterior la Universitatea din Plymouth (Marea Britanie), la invitația Institutului Cultural Român, precum și în cadrul festivalului „Time to Dance” din Riga (Letonia), în iunie 2012.

„Camera 1306 [I Am Myself]” este o co-producție a Fundației Gabriela Tudor / Compania Paradis Serial și a Centrului Național al Dansului București, partener asociat fiind Hotelul InterContinental București. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Cullberg Ballet (Stockholm) și al Asociației 4Culture (București) în cadrul Wild Cards – Jardin d’Europe, și al Centrului de Cultură “George Apostu” (Bacău).

Stagiunea Paradis Serial include turneul spectacolului „Camera 1306 [I Am Myself]” în 2012, un atelier de dans contemporan la Teatrul Național din Timișoara, precum și prezentarea la București și Amsterdam a spectacolului HI BYE, ce va fi realizat în toamna 2012 de coregrafii Cosmin Manolescu și Gabriella Maiorino (Italia/Olanda).

Stagiunea Paradis Serial este un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri media: Șapte Seri, veiozaarte, Metropotam, hipmag, ARTBoom.ro, Modernism, ArtClue, ArtAct magazine
Foto: Irina Stelea


Contact:
Ștefania Ferchedău, promotor & organizator

[email protected], 0740 300 124