Mădălina Lazăr – Breakable structure
Sașa-Liviu Stoianovici și Călin Torsan – Umbra și copacul de fier


vineri, 10 iunie 2011, 20pm- 4am

De Noaptea Albă a Galeriilor, Recycle Nest propune alături de expozitia Mădălina Lazăr– Breakable structure, deschisă in data de 31mai 2011, acțiunea audiovizuală a lui Sașa-Liviu Stoianovici și a lui Călin Torsan. Aceasta va fi urmată de o proiecție de film experimental Bruce Baillie.

UMBRA ȘI COPACUL DE FIER (23pm-1am)
Purtînd numele unei piese de pe albumul Omag al grupului NU & APA NEAGRĂ, acţiunea audiovizuală propusă de Saşa-Liviu Stoianovici şi Călin Torsan este construită în jurul sunetului electronic (dublat de cel al clarinetului) convertit în imagine, cu ajutorul a diverse procesoare video.
Saşa-Liviu Stoianovici – artist vizual, preocupat în bună parte de sunet; format la Timişoara, trăieşte şi lucrează la Bucureşti şi Timişoara Călin Torsan – muzician (interpret la clarinet, fluiere, mandolină) şi scriitor; trăieşte şi
activează în Bucureşti
O NOAPTE CU BRUCE BAILLIE (1am-4am)
Bruce Baillie este un cineast important al scenei experimentale din S.U.A. şi fondator al mişcării Canyon Cinema – platformă independentă de difuzare a filmului experimental şi de avangardă. Sub forma incipientă a unui cinematograf flotant, dar şi mai tîrziu, ca centru de închiriat filme, Canyon Cinema influenţează o serie de cineaşti americani (un exemplu în acest sens fiind George Lucas). Actualmente, Canyon Cinema este unul din principalii distribuitori de film experimental-independent din SUA.
Activ încă, avînd peste 80 de ani, Bruce Baillie a început acum cîţiva ani procesul de digitalizare a filmelor sale. În noaptea de 10 spre 11 iunie 2011, vă invităm să vizionaţi filmele cuprinse în primul său volum. Tung, Mass for the Dakota Sioux, Valentin de las Sierras, Castro Street şi All My Life.

Cele două evenimente sînt curatoriate de Sașa-Liviu Stoianovici.
0771 136 780
[email protected]
BUCUREȘTI, STRADA ICOANEI 17,
WWW.RECYCLENEST.RO
MARȚI,MIERCURI, JOI, VINERI 17.00-21.00,
SÂMBĂTĂ 13.00-21.00